З’єднуємо рис з гречкою і готуємо тефтелі - м’яса в них немає, але на смак як м’ясні

Смачні тефтелі зовсім необов’язково робити з м’яса, можна приготувати їх з легкої суміші рису з гречкою. Завдяки соусу і поєднанню спецій на смак вони будуть майже як м’ясні, передають Патріоти України.

Для початку нам потрібно зварити дві склянки гречки і склянку рису. Обидві крупи варяться до повної готовності. Тепер розігріваємо олію на сковороді і висипаємо цибулю, обсмажуємо її до золотистого кольору.

Слідом на сковороду додаємо моркву і смажимо вже все разом, а потім половину овочів знімаємо поки в окрему миску. До іншої половини наливаємо трохи води і кладемо томатну пасту. Доводимо до кипіння і варимо ще 7 хвилин, сіль і перець додаємо за смаком.

Гречану кашу занурювальним блендером доводимо до стану однорідної маси. Додаємо до неї трохи крохмалю і обсмажені овочі, все перемішуємо. Слідом в ту ж каструлю кладемо рис. Тепер в форму для запікання наливаємо наш томатний соус. З суміші овочів і крупи формуємо тефтелі і укладаємо їх зверху, залишками соусу поливаємо і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Найсмачніше буде подати отримані тефтелі з салатом зі свіжих овочів, або просто з білим хлібом.

Смачного!

Не робіть так! Проктолог назвала щоденні звички, що "руйнують" кишечник

вівторок, 5 березень 2024, 11:07

Повсякденні та безневинні на перший погляд звички негативно впливають на стан кишечника людини. Про це розповіла проктолог Віталіна Петрова, передають Патріоти України. Як зазначила лікарка, слід обмежити споживання кави. Справа в тому, що цей ароматни...

А ви це знали? Як кава може знизити ризик діабету

вівторок, 5 березень 2024, 10:15

Десятиліття тому багато вчених вважали, що вживання кави шкідливе для здоров'я. Але кава пережила дивовижний поворот. Дослідження за дослідженням показують, що щоденне вживання однієї-двох чашок кави - з кофеїном або без кофеїну - може подовжити тривал...