А ви це знали? Чому досвідчені господині додають у фарш для котлет сиру картоплю, а не хліб

Сучасні господині вважають, що котлети із хлібом – це пережиток минулого, передають Патріоти України.

Батон, замочений у молоці, змішували з м’ясом, щоб збільшити кількість фаршу та зробити котлети більш пишними.

У їдальнях такі котлети на смак нагадували більше хлібні, ніж м’ясні.

Подробиці

Сьогодні все більше господинь замість батона додають картоплю, моркву, капусту, кабачок чи пластівці, щоб поліпшити смак котлет.

Можна додати крохмаль, який також справляється з роллю хліба.

Особливо хороші котлети з тертою картоплею.

Картопля робить фарш м’яким і соковитим, ліпити котлети з такого фаршу в задоволення.

З батоном котлети не виходять такими м’якими, як з картоплею.

Та й за смаком вони набагато ніжніші за «хлібні».

складові

  • Фарш – 1 кілограм.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сода – щіпка.
  • Панірувальні сухарі.

Приготування

Нарізаємо цибулю і обсмажуємо її до золотистої скоринки.

Цибулю можна карамелізувати, протушивши її в бальзамічному оцті. Котлети вийдуть солодкуватими.

Додаємо цибулю, терту картоплю, яйце сіль та перець у фарш, змішуємо інгредієнти.

Формуємо котлети та обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

Обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки і дотушуємо 10 хвилин під закритою кришкою.

Страва готова!

Не робіть помилок! Чому риба виходить сухою - головні помилки господарок

неділя, 8 червень 2025, 23:10

Якщо зібралися посмажити рибу, згадайте про те, які кулінарні помилки роблять її сухою та несмачною, передають Патріоти України. Багато хто з господарок стверджують, що багато в цій справі залежить виключно від виду риби та її якості, але це те саме, щ...

Це може здивувати! Яку їжу не можна поєднувати з кавою і чому

неділя, 8 червень 2025, 21:28

Деякі продукти не варто поєднувати з кавою через те, як це впливає на засвоєння поживних речовин або на роботу шлунково-кишкового тракту. Ось основні приклади, передають Патріоти України. Краще пити каву через 30–60 хв після їжі, а не на порожній шлуно...