А ви це знали? Чому досвідчені господині додають у фарш для котлет сиру картоплю, а не хліб

Сучасні господині вважають, що котлети із хлібом – це пережиток минулого, передають Патріоти України.

Батон, замочений у молоці, змішували з м’ясом, щоб збільшити кількість фаршу та зробити котлети більш пишними.

У їдальнях такі котлети на смак нагадували більше хлібні, ніж м’ясні.

Подробиці

Сьогодні все більше господинь замість батона додають картоплю, моркву, капусту, кабачок чи пластівці, щоб поліпшити смак котлет.

Можна додати крохмаль, який також справляється з роллю хліба.

Особливо хороші котлети з тертою картоплею.

Картопля робить фарш м’яким і соковитим, ліпити котлети з такого фаршу в задоволення.

З батоном котлети не виходять такими м’якими, як з картоплею.

Та й за смаком вони набагато ніжніші за «хлібні».

складові

  • Фарш – 1 кілограм.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сода – щіпка.
  • Панірувальні сухарі.

Приготування

Нарізаємо цибулю і обсмажуємо її до золотистої скоринки.

Цибулю можна карамелізувати, протушивши її в бальзамічному оцті. Котлети вийдуть солодкуватими.

Додаємо цибулю, терту картоплю, яйце сіль та перець у фарш, змішуємо інгредієнти.

Формуємо котлети та обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

Обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки і дотушуємо 10 хвилин під закритою кришкою.

Страва готова!

Господиням на замітку! Як уникнути сухих країв на тонких млинцях

понеділок, 28 квітень 2025, 16:30

Тонкі млинці – це завжди смачно, але іноді краї виходять надто сухими й ламкими. Через це вироби втрачають свою ніжність і складно згортаються. Проблема знайома багатьом, але вирішити її досить легко. Все залежить від технології приготування тіста та п...

Не відірватися! Закусочні курячі крильця з неповторним смаком

понеділок, 28 квітень 2025, 16:15

Крильця за цим рецептом виходять апетитними та смачними. І в гарячому, і в холодному вигляді сподобаються вашій родині обо гостям. За рахунок гірчично-медового маринаду м’ясо вийде ніжним та з неповторним смаком, передають Патріоти України. М’ясо проми...