А ви це знали? Чому досвідчені господині додають у фарш для котлет сиру картоплю, а не хліб

Сучасні господині вважають, що котлети із хлібом – це пережиток минулого, передають Патріоти України.

Батон, замочений у молоці, змішували з м’ясом, щоб збільшити кількість фаршу та зробити котлети більш пишними.

У їдальнях такі котлети на смак нагадували більше хлібні, ніж м’ясні.

Подробиці

Сьогодні все більше господинь замість батона додають картоплю, моркву, капусту, кабачок чи пластівці, щоб поліпшити смак котлет.

Можна додати крохмаль, який також справляється з роллю хліба.

Особливо хороші котлети з тертою картоплею.

Картопля робить фарш м’яким і соковитим, ліпити котлети з такого фаршу в задоволення.

З батоном котлети не виходять такими м’якими, як з картоплею.

Та й за смаком вони набагато ніжніші за «хлібні».

складові

  • Фарш – 1 кілограм.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сода – щіпка.
  • Панірувальні сухарі.

Приготування

Нарізаємо цибулю і обсмажуємо її до золотистої скоринки.

Цибулю можна карамелізувати, протушивши її в бальзамічному оцті. Котлети вийдуть солодкуватими.

Додаємо цибулю, терту картоплю, яйце сіль та перець у фарш, змішуємо інгредієнти.

Формуємо котлети та обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

Обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки і дотушуємо 10 хвилин під закритою кришкою.

Страва готова!

Бюджетно і дуже смачно! Паштет із курячих сердечок

субота, 6 грудень 2025, 9:57

Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...

Є секрет! Як зварити ідеальний рис, який не злипається

субота, 6 грудень 2025, 8:50

Коли справа доходить до приготування рису, співвідношення між кількістю крупи та води має абсолютно вирішальне значення, як і температура, яка готує рис на різних етапах процесу, та тривалість його приготування, передають Патріоти України. Недоварюванн...