Вже почали масово наростати огірки. Тож варто відкривати сезон закруток на зиму, передають Патріоти України.
Огірки перед солінням та маринуванням потрібно замочувати.
Чому варто замочувати огірки перед засолюванням.
По-перше, при замочуванні плоди ретельно очищаються від бруду та засохлого листя, на якому можуть розвиватися патогенні мікроорганізми.
Під проточною водою вимити огірки ідеально не вийде, і в результаті розсіл у банці помутніє.
По-друге, під час замочування можна відновити водний баланс плодів.
Зібрані огірки, напевно, зберігалися якийсь час, перш ніж ви вирішили робити заготівлю, тому плоди втратили частину вологи і підсушилися.
По-третє, замочування прибере гіркоту з плодів. Досвідчені господарки замочують огірки навіть перед приготуванням салатів.
Як довго замочувати огірки перед засолюванням?
Це залежить від того, як давно було зібрано врожай та якого розміру плоди.
Якщо огірки щойно були зірвані з гілки і пролежали кілька годин, то замочувати їх потрібно годину-дві.
Якщо огірки зібрали день тому, то у воді їх потрібно замочувати вже 2-3 години.
Огірки середнього розміру, зібрані понад 3 дні тому, замочують на 3-6 годин.
Великі плоди слід тримати у воді до доби.
Вода має бути холодною. Як тільки вода потеплішає, її потрібно міняти.
Коли обсмажуватимете м’ясо на сковорідці, буде хрумка скоринка зверху і м’яке соковите м’ясо всередині, передають Патріоти України. Відділіть білок від жовтка, жовтки збийте, а білки відправте охолоджуватися в холодильник. У миску зі збитими жовтками д...
Лосось і курятина - два популярні джерела білка, які часто з’являються в раціоні тих, хто стежить за здоров’ям. Обидва продукти мають високий вміст поживних речовин, але відрізняються за складом жирів, вітамінів і калорійністю, передають Патріоти Украї...