А ви це знали? Чому досвідчені господині замочують огірки перед засолюванням

Вже почали масово наростати огірки. Тож варто відкривати сезон закруток на зиму, передають Патріоти України.

Огірки перед солінням та маринуванням потрібно замочувати.

Подробиці

Чому варто замочувати огірки перед засолюванням.

По-перше, при замочуванні плоди ретельно очищаються від бруду та засохлого листя, на якому можуть розвиватися патогенні мікроорганізми.

Під проточною водою вимити огірки ідеально не вийде, і в результаті розсіл у банці помутніє.

По-друге, під час замочування можна відновити водний баланс плодів.

Зібрані огірки, напевно, зберігалися якийсь час, перш ніж ви вирішили робити заготівлю, тому плоди втратили частину вологи і підсушилися.

По-третє, замочування прибере гіркоту з плодів. Досвідчені господарки замочують огірки навіть перед приготуванням салатів.

Як довго замочувати огірки перед засолюванням?

Це залежить від того, як давно було зібрано врожай та якого розміру плоди.

Якщо огірки щойно були зірвані з гілки і пролежали кілька годин, то замочувати їх потрібно годину-дві.

Якщо огірки зібрали день тому, то у воді їх потрібно замочувати вже 2-3 години.

Огірки середнього розміру, зібрані понад 3 дні тому, замочують на 3-6 годин.

Великі плоди слід тримати у воді до доби.

Вода має бути холодною. Як тільки вода потеплішає, її потрібно міняти.

Не робіть помилок: Чому квашена капуста кисла, гірчить, тухла і пліснявіє

понеділок, 30 вересень 2024, 19:50

Квашена капуста — смачна та корисна зимова страва, яка містить чимало вітамінів, мінералів та корисних речовин. Заготовляється вона просто, але інколи без проблем не обійтися, передають Патріоти України. Кислою квашена капуста стає завдяки процесу ферм...

Як зробити котлети соковитими: Ось що додають у фарш досвідчені господині

понеділок, 30 вересень 2024, 19:14

Господині додають у фарш і манку, і крупу, і кабачки, намагаючись приготувати котлети пишними та соковитими, передають Патріоти України. Досвідчені господині знають, що суперсоковиті котлети виходять, якщо додати у фарш соду. У китайській та єврейській...