А ви це знали? Чому досвідчені господині замочують огірки перед засолюванням

Вже почали масово наростати огірки. Тож варто відкривати сезон закруток на зиму, передають Патріоти України.

Огірки перед солінням та маринуванням потрібно замочувати.

Подробиці

Чому варто замочувати огірки перед засолюванням.

По-перше, при замочуванні плоди ретельно очищаються від бруду та засохлого листя, на якому можуть розвиватися патогенні мікроорганізми.

Під проточною водою вимити огірки ідеально не вийде, і в результаті розсіл у банці помутніє.

По-друге, під час замочування можна відновити водний баланс плодів.

Зібрані огірки, напевно, зберігалися якийсь час, перш ніж ви вирішили робити заготівлю, тому плоди втратили частину вологи і підсушилися.

По-третє, замочування прибере гіркоту з плодів. Досвідчені господарки замочують огірки навіть перед приготуванням салатів.

Як довго замочувати огірки перед засолюванням?

Це залежить від того, як давно було зібрано врожай та якого розміру плоди.

Якщо огірки щойно були зірвані з гілки і пролежали кілька годин, то замочувати їх потрібно годину-дві.

Якщо огірки зібрали день тому, то у воді їх потрібно замочувати вже 2-3 години.

Огірки середнього розміру, зібрані понад 3 дні тому, замочують на 3-6 годин.

Великі плоди слід тримати у воді до доби.

Вода має бути холодною. Як тільки вода потеплішає, її потрібно міняти.

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...