А ви це знали? Чому досвідчені господині замочують огірки перед засолюванням

Вже почали масово наростати огірки. Тож варто відкривати сезон закруток на зиму, передають Патріоти України.

Огірки перед солінням та маринуванням потрібно замочувати.

Подробиці

Чому варто замочувати огірки перед засолюванням.

По-перше, при замочуванні плоди ретельно очищаються від бруду та засохлого листя, на якому можуть розвиватися патогенні мікроорганізми.

Під проточною водою вимити огірки ідеально не вийде, і в результаті розсіл у банці помутніє.

По-друге, під час замочування можна відновити водний баланс плодів.

Зібрані огірки, напевно, зберігалися якийсь час, перш ніж ви вирішили робити заготівлю, тому плоди втратили частину вологи і підсушилися.

По-третє, замочування прибере гіркоту з плодів. Досвідчені господарки замочують огірки навіть перед приготуванням салатів.

Як довго замочувати огірки перед засолюванням?

Це залежить від того, як давно було зібрано врожай та якого розміру плоди.

Якщо огірки щойно були зірвані з гілки і пролежали кілька годин, то замочувати їх потрібно годину-дві.

Якщо огірки зібрали день тому, то у воді їх потрібно замочувати вже 2-3 години.

Огірки середнього розміру, зібрані понад 3 дні тому, замочують на 3-6 годин.

Великі плоди слід тримати у воді до доби.

Вода має бути холодною. Як тільки вода потеплішає, її потрібно міняти.

Як приготувати медовий пиріг на кефірі за 30 хвилин

п’ятниця, 31 січень 2025, 7:07

Якщо у вас є пів години і бажання з’їсти щось солоденьке до чаю, то бюджетний, швидкий та неймовірно смачний рецепт пирога на кефірі з медом вам точно сподобається, передають Патріоти України. . Тісто готується максимум 5 хвилин, а випікається у серед...

Смакота! Соковиті котлети з м’ясного фаршу та капусти

п’ятниця, 31 січень 2025, 6:12

Для домашнього обіду чи вечері пропонуємо рецепт смачних м’ясних котлет із додаванням капусти. Свіжа капуста надає котлеткам соковитості, але при цьому вона практично не відчувається. Тому якщо хтось із членів сім’ї і не любить цей овоч, він все одно н...