Усі господині знають, що пшонку перед приготуванням потрібно промити гарячою водою. Окріп прибере гіркуватість і змиє з пшона все зайве, передають Патріоти України.
Промивати пшонку потрібно доти, доки вода не стане прозорою.
Це правильна порада, але досвідчені господині знають, що пшонку краще обсмажити на сковороді.
На відміну від інших круп, які можуть зберігатися рік-два, пшоно швидко злежується і починає гірчити. Гірчинку можна забрати, обсмаживши пшоняну кашу в сухому вигляді на сковороді.
Цей спосіб набагато ефективніше прибирає гіркуватість, ніж ошпарювання окропом. Зрозуміло, що перед обсмажуванням потрібно прибрати з пшона все сміття.
Щоб гіркий присмак пішов повністю та каша вийшла дуже ніжною, радимо готувати її на молоці.
Пшоняну кашу рекомендується варити до напівготовності у великій кількості води, а потім воду злити, долити молоко і варити вже до готовності, поки каша не загусне.
Якщо ви любите кашу на воді, то непогано буде змінити воду в середині варіння.
Не забувайте, що води не повинно бути занадто багато, інакше пшонка вийде рідкою, і доведеться виправляти ситуацію.
Розсипчаста пшоняна каша виходить, коли дотримується пропорція 1 склянка крупи – 2 склянки води.
Не поспішайте відкривати кришку каструлі із готовою кашею. Якщо ви готуєте у мультиварці, то увімкніть режим «Підігрів» і залиште кашу настоятись на півгодини.
Якщо ж ви готуєте на плиті, то укутайте каструлю теплим рушником. Через півгодини каша разомліє, її зовнішній вигляд та смак покращаться.
Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...