А ви це знали? Чому пшоняну крупу потрібно спочатку обсмажити, а потім варити

Усі господині знають, що пшонку перед приготуванням потрібно промити гарячою водою. Окріп прибере гіркуватість і змиє з пшона все зайве, передають Патріоти України.

Промивати пшонку потрібно доти, доки вода не стане прозорою.

Подробиці

Це правильна порада, але досвідчені господині знають, що пшонку краще обсмажити на сковороді.

На відміну від інших круп, які можуть зберігатися рік-два, пшоно швидко злежується і починає гірчити. Гірчинку можна забрати, обсмаживши пшоняну кашу в сухому вигляді на сковороді.

Цей спосіб набагато ефективніше прибирає гіркуватість, ніж ошпарювання окропом. Зрозуміло, що перед обсмажуванням потрібно прибрати з пшона все сміття.

Щоб гіркий присмак пішов повністю та каша вийшла дуже ніжною, радимо готувати її на молоці.

Пшоняну кашу рекомендується варити до напівготовності у великій кількості води, а потім воду злити, долити молоко і варити вже до готовності, поки каша не загусне.

Якщо ви любите кашу на воді, то непогано буде змінити воду в середині варіння.

Не забувайте, що води не повинно бути занадто багато, інакше пшонка вийде рідкою, і доведеться виправляти ситуацію.

Розсипчаста пшоняна каша виходить, коли дотримується пропорція 1 склянка крупи – 2 склянки води.

Не поспішайте відкривати кришку каструлі із готовою кашею. Якщо ви готуєте у мультиварці, то увімкніть режим «Підігрів» і залиште кашу настоятись на півгодини.

Якщо ж ви готуєте на плиті, то укутайте каструлю теплим рушником. Через півгодини каша разомліє, її зовнішній вигляд та смак покращаться.

Джерело: ПростоВей

Оцінять всі! Смачні рулетики з курячого філе із сиром та беконом

субота, 12 жовтень 2024, 17:13

Ці соковиті рулетики дуже швидко готувати. Смакують з будь-яким гарніром, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Приготування:. Візьміть філе, помийте, просушіть й розріжте навпіл та гарно відбийте. Посоліть, поперчіть. Можна додати мікс спецій до к...

Не робіть так! Названо помилки. які псують рибу

субота, 12 жовтень 2024, 12:28

Риба обов'язково повинна бути в раціоні кожної людини, тому що вона дуже поживна. І готувати такий продукт можна абсолютно різними способами. Але який би ви не обрали, потрібно уникати декількох помилок, які дуже впливають на смак і текстуру, передають...