А ви це знали? Чи потрібно мити геркулес або вівсянку перед варінням і чому

Вівсянка - подрібнений овес. Класична крупа вариться близько пів години, "швидку" кашу варити не потрібно. Причому в останньому випадку пластівці виходять тонкими, дрібними, в них немає лусочок, зазначають Патріоти України.

Дуже багато хто не знає, чи слід мити цю кашу, перш ніж почати її варити. Найчастіше ні, але іноді про це варто подумати.

Чому не треба мити вівсянку

Люди дуже недовірливі — і у деяких навіть пластівці викликають побоювання — де вони лежали, чи немає пилу, чому в каструлі з вівсянкою така каламутна вода?

Але пил є цінним борошном. Після того, як пластівці будуть залиті водою, воно просто спливає наверх, що і робить суміш каламутною. Але саме ця мука, що є джерелом клейковини, дозволяє отримати в результаті обволікаючу масу — вона захищає наш шлунково-кишковий тракт від появи ерозії.

Оскільки саме це борошно робить вівсянку настільки корисною, промивати її не слід — ви просто змиєте всю користь. Причому в магазинах можна зустріти дорогі крупи, які не мають такої «пудри». Після варіння каша виходить дуже фактурою, не в'язкою, але і користі в ній зовсім небагато.

А щоб зробити кашу ще більш корисною, перед варінням слід на пару хвилин замочити пластівці у воді і тільки потім відварювати в цій же рідини. Завдяки цьому вивільниться максимум клейковини.

Як прибрати лусочки

І якщо з борошном все ясно, то як бути з лусочками, які плавають в каші? На думку дієтологів, вони дуже корисні для нашого кишечника, оскільки очищають організм, допомагають виводити токсини.

Правда, такі лусочки, якщо говорити чесно, заважають нормальному вживанню каші: вони застрягають в зубах, що знижує апетитність каші. Але і тут мити пластівці не потрібно — досить залити їх водою і за допомогою шумівки зібрати лусочки, що спливли.

В яких випадках крупу можна мити

Якщо ви хочете зробити з пластівців десерт або вжити їх у вигляді сухого сніданку, то від борошна, звичайно, краще позбутися — саме воно робить консистенцію каші неоднорідною, що нагадує кисіль. Тільки в такому випадку вівсянку можна промити, а вже потім відварити і за смаком додати ягоди або мед.

Господиням на замітку! Які хитрощі дозволять посмажити рибу без неприємного запаху

субота, 18 січень 2025, 10:10

Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...

Є секрет! Що додати в пляшку, щоб оливкова олія вийшла ароматнішою і набула пікантного смаку

субота, 18 січень 2025, 9:09

Оливкова олія набагато корисніша за соняшникову. Це джерело олеїнової кислоти та багатьох інших важливих для людського організму сполук. Втім, для смаження оливкову олію використовувати не варто. А ось для заправки салатів вона смакує ідеально, передаю...