А ви це знали? Чи потрібно мити геркулес або вівсянку перед варінням і чому

Вівсянка - подрібнений овес. Класична крупа вариться близько пів години, "швидку" кашу варити не потрібно. Причому в останньому випадку пластівці виходять тонкими, дрібними, в них немає лусочок, зазначають Патріоти України.

Дуже багато хто не знає, чи слід мити цю кашу, перш ніж почати її варити. Найчастіше ні, але іноді про це варто подумати.

Чому не треба мити вівсянку

Люди дуже недовірливі — і у деяких навіть пластівці викликають побоювання — де вони лежали, чи немає пилу, чому в каструлі з вівсянкою така каламутна вода?

Але пил є цінним борошном. Після того, як пластівці будуть залиті водою, воно просто спливає наверх, що і робить суміш каламутною. Але саме ця мука, що є джерелом клейковини, дозволяє отримати в результаті обволікаючу масу — вона захищає наш шлунково-кишковий тракт від появи ерозії.

Оскільки саме це борошно робить вівсянку настільки корисною, промивати її не слід — ви просто змиєте всю користь. Причому в магазинах можна зустріти дорогі крупи, які не мають такої «пудри». Після варіння каша виходить дуже фактурою, не в'язкою, але і користі в ній зовсім небагато.

А щоб зробити кашу ще більш корисною, перед варінням слід на пару хвилин замочити пластівці у воді і тільки потім відварювати в цій же рідини. Завдяки цьому вивільниться максимум клейковини.

Як прибрати лусочки

І якщо з борошном все ясно, то як бути з лусочками, які плавають в каші? На думку дієтологів, вони дуже корисні для нашого кишечника, оскільки очищають організм, допомагають виводити токсини.

Правда, такі лусочки, якщо говорити чесно, заважають нормальному вживанню каші: вони застрягають в зубах, що знижує апетитність каші. Але і тут мити пластівці не потрібно — досить залити їх водою і за допомогою шумівки зібрати лусочки, що спливли.

В яких випадках крупу можна мити

Якщо ви хочете зробити з пластівців десерт або вжити їх у вигляді сухого сніданку, то від борошна, звичайно, краще позбутися — саме воно робить консистенцію каші неоднорідною, що нагадує кисіль. Тільки в такому випадку вівсянку можна промити, а вже потім відварити і за смаком додати ягоди або мед.

ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

субота, 20 квітень 2024, 11:15

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...

Доступні всім! Дієтолог назвав продукти та напої, які підтримують здоров'я печінки

субота, 20 квітень 2024, 10:57

Печінка відповідає за багато процесів в організмі: від виробництва білків, холестерину та жовчі до зберігання вітамінів, мінералів і запасів енергії у вигляді глікогену. Вона також розщеплює токсини, такі як алкоголь, ліки та природні побічні продукти ...