А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають манку у варення

Трапляється, що перед тим, як приготувати пиріг або іншу домашню випічку з улюбленим варенням, раптом з’ясовується, що консистенція майбутньої начинки недостатньо густа, передають Патріоти України.

У такій ситуації господині у відчайдушних спробах завзято защипують краї пиріжків, але варення все одно витікає.

Подробиці

Як би ретельно ви не защипували краї, все одно варення втече, а випічка стане вологою та несмачною.

Як загустити варення чи джем?

Найкраще для цих цілей підходить манка.

З її допомогою можна зробити густим будь-яке варення чи джем, у своїй зберегти смак готового виробу.

Для цього потрібно просто на 1 склянку або 300 г варення, джему або повидлу середньої густоти додати 1 ч.л. манки, а якщо начинка дуже рідка, можна додати ще одну.

При цьому варення потрібно вилити в каструлю, засипати манку і добре перемішати.

Потім слід почекати 15 хвилин, щоб крупа ввібрала зайву вологу.

Після цього каструлю ставимо на плиту і доводимо до кипіння на маленькому вогні, постійно помішуючи.

Знімати з вогню начинку для випічки слід за 2 хвилини після закипання.

Джерело: ПростоВей

Перевірте себе! ТОП-5 симптомів, які свідчать, що ви п’єте занадто багато кави

неділя, 23 лютий 2025, 18:03

Кава – це не лише улюблений напій, який допомагає прокинутися вранці, а й потужний стимулятор, здатний впливати на наш організм. Однак, як і з будь-яким іншим засобом, важливо не перестаратися, передають Патріоти України. Надмірне споживання кави може ...

А ви це знали? Чому при варінні картоплі утворюється біла піна

неділя, 23 лютий 2025, 17:08

Напевно, кожна господиня під час приготування картоплі стикається з таким явищем, як поява піни. Багато хто намагається її видалити, оскільки вважає, що з картоплі разом із піною виходять хімікати та різні шкідливі речовини, передають Патріоти України....