А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають манку у варення

Трапляється, що перед тим, як приготувати пиріг або іншу домашню випічку з улюбленим варенням, раптом з’ясовується, що консистенція майбутньої начинки недостатньо густа, передають Патріоти України.

У такій ситуації господині у відчайдушних спробах завзято защипують краї пиріжків, але варення все одно витікає.

Подробиці

Як би ретельно ви не защипували краї, все одно варення втече, а випічка стане вологою та несмачною.

Як загустити варення чи джем?

Найкраще для цих цілей підходить манка.

З її допомогою можна зробити густим будь-яке варення чи джем, у своїй зберегти смак готового виробу.

Для цього потрібно просто на 1 склянку або 300 г варення, джему або повидлу середньої густоти додати 1 ч.л. манки, а якщо начинка дуже рідка, можна додати ще одну.

При цьому варення потрібно вилити в каструлю, засипати манку і добре перемішати.

Потім слід почекати 15 хвилин, щоб крупа ввібрала зайву вологу.

Після цього каструлю ставимо на плиту і доводимо до кипіння на маленькому вогні, постійно помішуючи.

Знімати з вогню начинку для випічки слід за 2 хвилини після закипання.

Джерело: ПростоВей

Менше жиру - не завжди краще! Експерти пояснили, яке масло справді корисне

четвер, 6 листопад 2025, 13:07

Менше жиру не завжди означає більше користі. Фахівці пояснили, чому вершкове масло з вмістом жиру 80% може бути здоровішим вибором, ніж так звані легкі аналоги, передають Патріоти України. У таких «полегшених» продуктах виробники часто зменшують кількі...

Все просто! Як позбутися запаху смаження в оселі - ці лайфхаки використовують у ресторанах

четвер, 6 листопад 2025, 8:52

Смаження їжі, особливо риби або жирного м'яса, утворює багато хімічних сполук з інтенсивним неприємним ароматом, які затримуються в повітрі годинами або навіть днями, передають Патріоти України. Леткі частинки жиру поширюються по всьому будинку та осі...