А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають манку у варення

Трапляється, що перед тим, як приготувати пиріг або іншу домашню випічку з улюбленим варенням, раптом з’ясовується, що консистенція майбутньої начинки недостатньо густа, передають Патріоти України.

У такій ситуації господині у відчайдушних спробах завзято защипують краї пиріжків, але варення все одно витікає.

Подробиці

Як би ретельно ви не защипували краї, все одно варення втече, а випічка стане вологою та несмачною.

Як загустити варення чи джем?

Найкраще для цих цілей підходить манка.

З її допомогою можна зробити густим будь-яке варення чи джем, у своїй зберегти смак готового виробу.

Для цього потрібно просто на 1 склянку або 300 г варення, джему або повидлу середньої густоти додати 1 ч.л. манки, а якщо начинка дуже рідка, можна додати ще одну.

При цьому варення потрібно вилити в каструлю, засипати манку і добре перемішати.

Потім слід почекати 15 хвилин, щоб крупа ввібрала зайву вологу.

Після цього каструлю ставимо на плиту і доводимо до кипіння на маленькому вогні, постійно помішуючи.

Знімати з вогню начинку для випічки слід за 2 хвилини після закипання.

Джерело: ПростоВей

Просто ідеальні! Як приготувати апетитні сирні оладки, за якими всі вишикуються в чергу

п’ятниця, 22 листопад 2024, 22:10

Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...