Трапляється, що перед тим, як приготувати пиріг або іншу домашню випічку з улюбленим варенням, раптом з’ясовується, що консистенція майбутньої начинки недостатньо густа, передають Патріоти України.
У такій ситуації господині у відчайдушних спробах завзято защипують краї пиріжків, але варення все одно витікає.
Як би ретельно ви не защипували краї, все одно варення втече, а випічка стане вологою та несмачною.
Найкраще для цих цілей підходить манка.
З її допомогою можна зробити густим будь-яке варення чи джем, у своїй зберегти смак готового виробу.
Для цього потрібно просто на 1 склянку або 300 г варення, джему або повидлу середньої густоти додати 1 ч.л. манки, а якщо начинка дуже рідка, можна додати ще одну.
При цьому варення потрібно вилити в каструлю, засипати манку і добре перемішати.
Потім слід почекати 15 хвилин, щоб крупа ввібрала зайву вологу.
Після цього каструлю ставимо на плиту і доводимо до кипіння на маленькому вогні, постійно помішуючи.
Знімати з вогню начинку для випічки слід за 2 хвилини після закипання.
Причини, через які тефтелі починають розвалюватися під час приготування, переважно полягають у фарші, а точніше, у його консистенції, передають Патріоти України. Не підійде для цієї страви сухий або надмірно вологий фарш. Така ж доля чекає на тефтелі, ...
Буває, що той самий рецепт у різних господинь дає різний результат. Секрет не в умінні, а в маленьких кулінарних хитрощах, які не всі відомі, передають Патріоти України. Щоб котлети вийшли смачніші, ніж ви куштували в гостях або в їдальні, скористайтес...