Відварена картопля є одним із традиційних гарнірів, з яким ми вперше знайомимося у дитинстві, передають Патріоти України.
Однак все частіше можна почути про те, що звичний коренеплід не відповідає принципам правильного харчування.
Але досвідчені господині знайшли простий спосіб усунення шкідливих властивостей картоплі.
Які переваги має вимочування?
Якщо попередньо підготувати картоплю перед варінням, то її сміливо можна вживати в їжу при проблемах із зайвою вагою і навіть цукровим діабетом.
Вимочування допомагає позбутися крохмалю, який у великій кількості шкідливий для нашого організму.
Тому попередня підготовка допомагає зменшити як калорійність, так і глікемічний індекс коренеплоду.
Також досвідчені господині вважають, що перебування у воді перед варінням допомагає позбавити картоплю можливих хімічних речовин, які використовувалися при вирощуванні.
Як правильно вимочувати картоплю для видалення крохмалю?
Це досить складний спосіб, проте за правильного підходу результат вам сподобається. Коренеплід варто підготувати з вечора. Картоплю потрібно почистити, розрізати на 2-3 частини та залишити на годину в холодній воді.
Після цього промиваємо картоплю під краном і заливаємо нову воду.
Залишаємо картоплю на ніч.
Після цього знову промийте коренеплід і можна приступати до варіння.
Також багато хто відзначає, що при такому способі вимочування відварена картопля виходить смачнішою і ніжнішою.
Найапетитніше, коли сало просолюється, а його шкірка стає м’якою. Та вона може бути окремим делікатесом в такому випадку. Якщо ж вона вийшла жорстка та занадто гумова, доведеться її відрізати та викидати, передають Патріоти України. Результат залежить ...
Коли говорять про картоплю фрі, відразу чути про її шкідливість. Дивімось на це об’єктивно. Смажена в олії фрі дуже смачна. Іноді можна себе нею побалувати. Якщо ви хотіли б смакувати її частіше, тоді зробіть її за цим рецептом, і буде ваш щастя, перед...