А ви це знали? Названо найшкідливіший спосіб приготування картоплі

Картопля не дарма є найпопулярнішим овочем. У ньому багато вітамінів С, В, а також корисних мікроелементів та мінералів, передають Патріоти України.

Також коренеплід вважається гарним джерелом клітковини та білка.

Але при цьому треба враховувати, що корисні властивості цього продукту залежать від способу його приготування.

Подробиці

Медики наполягають на тому, що необхідно відмовитися від смаження овочів. У цьому випадку всі корисні елементи йдуть, а калорійність зростає майже вдвічі.

Крім цього, при смаженні рослинна олія виділяє шкідливі канцерогени, які негативно позначаються на нервовій системі і навіть здатні збільшити ризик розвитку раку.

Більшість із нас знають ці всі факти, та, на жаль, не надто задумуються над тим, щоб врахувати їх та змінити своє меню. Але також значний відсоток людей відповідально ставляться до свого здоров’я, та дослухаються до застережень лікарів.

Не варто також їсти пюре з картоплі. Особливо людям, хворим на діабет варто утриматись від частого споживання цієї страви. Цей улюблений багатьма гарнір також вважається дуже шкідливим. Пов’язано це з тим, що харчові волокна при розтиранні руйнуються і звільняють крохмаль, здатний викликати стрибок цукру.

Ефект приємно вразить! Ось яка спеція перетворює ранкову каву на "супербатарейку"

п’ятниця, 3 жовтень 2025, 17:44

Звичайна дрібка спеції може перетворити вашу чашку кави на справжнє джерело корисних речовин, які позитивно впливають на метаболізм і кишківник. Дві прості добавки для підвищення користі ранкового напою знайдуться майже на кожній кухні. Про це пише Dai...

Їжа, яка може спричинити мігрень: ТОП-8 продуктів, яких варто уникати

п’ятниця, 3 жовтень 2025, 13:05

Якщо у вас часто болить голова або виникає мігрень, варто звернути увагу на раціон. Деякі продукти містять речовини, які можуть провокувати судинні реакції, запалення або алергічні реакції, що призводять до головного болю, передають Патріоти України. Ч...