Щоденне вживання кефіру може мати як позитивний, так і потенційно негативний вплив на організм — усе залежить від індивідуальних особливостей, кількості кефіру та стану здоров’я. Ось основні зміни, які можуть відбуватися з організмом, передають Патріоти України
Кефір містить пробіотики — корисні бактерії, які підтримують мікрофлору кишечника. Це сприяє:
Здоровий кишечник = сильна імунна система. Пробіотики допомагають організму боротися з патогенами та запальними процесами.
Збалансована мікрофлора сприяє зменшенню шкірних висипів, таких як акне чи дерматит, особливо якщо проблеми були пов’язані з дисбіозом кишечника.
Кефір — багатий на кальцій, що корисно для кісток і зубів. Також у ньому є повноцінні білки, які легко засвоюються.
Підійде для тих, хто хоче зменшити вагу — кефір створює відчуття ситості та водночас містить мало калорій.
Деякі люди мають проблеми з перетравленням молочних продуктів — це може викликати здуття, болі в животі, діарею.
Кефір — кисломолочний продукт, тож при гастриті з підвищеною кислотністю або виразці його варто вживати з обережністю.
Якщо не звикли до пробіотиків, на початку може виникнути легке здуття або дискомфорт — це тимчасове явище.
Дієтологи назвали продукти, які допомагають контролювати голод і не переїдати. Додавши їх до раціону, можна легше підтримувати вагу й уникати постійного бажання щось перекусити, передають Патріоти України. Найефективніше зменшують апетит білкові продук...
Якщо грудка давно отримала статус «найкориснішої частини курки», то соковиті стегна теж мають свої козирі. Вони ароматні, м’які і, що цікаво, містять не менше цінних мікроелементів. Тож хто перемагає в цій гастрономічній дуелі - пісна грудка чи насичен...