
Щоденне вживання кефіру може мати як позитивний, так і потенційно негативний вплив на організм — усе залежить від індивідуальних особливостей, кількості кефіру та стану здоров’я. Ось основні зміни, які можуть відбуватися з організмом, передають Патріоти України
Кефір містить пробіотики — корисні бактерії, які підтримують мікрофлору кишечника. Це сприяє:
Здоровий кишечник = сильна імунна система. Пробіотики допомагають організму боротися з патогенами та запальними процесами.
Збалансована мікрофлора сприяє зменшенню шкірних висипів, таких як акне чи дерматит, особливо якщо проблеми були пов’язані з дисбіозом кишечника.
Кефір — багатий на кальцій, що корисно для кісток і зубів. Також у ньому є повноцінні білки, які легко засвоюються.
Підійде для тих, хто хоче зменшити вагу — кефір створює відчуття ситості та водночас містить мало калорій.
Деякі люди мають проблеми з перетравленням молочних продуктів — це може викликати здуття, болі в животі, діарею.
Кефір — кисломолочний продукт, тож при гастриті з підвищеною кислотністю або виразці його варто вживати з обережністю.
Якщо не звикли до пробіотиків, на початку може виникнути легке здуття або дискомфорт — це тимчасове явище.
Оливкову олію, особливо Extra Virgin (EVOO), визнано найкращою як для приготування їжі, так і для здоров’я. Такий висновок зробили чотири зареєстровані дієтологи (RDN), передають Патріоти України. Олія багата на корисні мононенасичені жири, які знижуют...
Запечене в духовці м'ясо виходить смачним й не вимагає постійної присутності господині на кухні. На свята часто готують у духовці курку, гуску або качку. Щоб птиця вийшла соковитою та ніжною, потрібно м’ясо правильно підготувати для запікання. М’ясу на...