Деякі господині, виявивши плісняву в банці з варенням, тут же з нею прощаються, передають Патріоти України.
Але, якщо цвілі небагато і вона не заразила всю масу, варення можна переварити.
Приберіть ложкою плісняву, якщо варення, що залишилася, пліснявою не пахне, значить, його можна вилити в каструлю і поварити 5-7 хвилин з додаванням 100 грамів цукру на 1 кг рідини.
Потім варення можна знову залити в банку, закрити капроновою кришкою і з’їсти протягом 2-3 днів.
З перевареного варення можна приготувати кисіль або компот.
Не потрібно знову ставити банку в льох. Зіпсоване один раз варення зберігати більше не можна.
А якщо запах плісняви виразний і грибок заразив уже всю банку, то таке варення потрібно викидати.
Що робити, щоб варення не пліснявіло у банках?
Щільно закривати кришку, щоб не було доступу повітря до варення.
Покласти трохи більше цукру, ніж зазначено у рецепті.
Не залишати варення на зберігання у підвалах з високою вологістю.
З’їдати варення з кісточками в перший рік зберігання, інакше воно забродить.
А ще варення після варіння можна обприскати горілкою, щоб захистити його від цвілі.
Вареники чи пельмені можна зіпсувати, якщо забути про начинку або замісити невдале тісто. Як приготувати універсальне для солодких та солоних начинок тісто, ми готові поділитися, бо не просто “десь прочитали”, а спробували, передають Патріоти України. ...
Між домашньою та ресторанною піцою – справжня прірва. Секрет смачної піци полягає саме в особливому тісті, яке роблять у піцеріях. Вони ніколи не додають дріжджі, які завжди фігурують у домашніх рецептах. Купуючи в магазині вже готове тісто, ви завжди ...