А ви це знали? Що треба робити, щоб варення не пліснявіло у банках

Деякі господині, виявивши плісняву в банці з варенням, тут же з нею прощаються, передають Патріоти України.

Але, якщо цвілі небагато і вона не заразила всю масу, варення можна переварити.

Подробиці

Приберіть ложкою плісняву, якщо варення, що залишилася, пліснявою не пахне, значить, його можна вилити в каструлю і поварити 5-7 хвилин з додаванням 100 грамів цукру на 1 кг рідини.

Потім варення можна знову залити в банку, закрити капроновою кришкою і з’їсти протягом 2-3 днів.

З перевареного варення можна приготувати кисіль або компот.

Не потрібно знову ставити банку в льох. Зіпсоване один раз варення зберігати більше не можна.

А якщо запах плісняви виразний і грибок заразив уже всю банку, то таке варення потрібно викидати.

Що робити, щоб варення не пліснявіло у банках?

Щільно закривати кришку, щоб не було доступу повітря до варення.

Покласти трохи більше цукру, ніж зазначено у рецепті.

Не залишати варення на зберігання у підвалах з високою вологістю.

З’їдати варення з кісточками в перший рік зберігання, інакше воно забродить.

А ще варення після варіння можна обприскати горілкою, щоб захистити його від цвілі.

Джерело: ПростоВей

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...

Ви досі п'єте келих вина на вечерю? Ось до чого це веде - дослідження шокувало

п’ятниця, 8 серпень 2025, 11:07

За словами представників Всесвітнього фонду досліджень раку (WCRF), дослідження остаточно довели: вживання алкоголю прямо пов'язане з розвитком щонайменше семи видів раку, серед яких рак грудей, печінки, кишечника, голови, шиї та ротової порожнини, пер...