А ви це знали? Що треба робити, щоб варення не пліснявіло у банках

Деякі господині, виявивши плісняву в банці з варенням, тут же з нею прощаються, передають Патріоти України.

Але, якщо цвілі небагато і вона не заразила всю масу, варення можна переварити.

Подробиці

Приберіть ложкою плісняву, якщо варення, що залишилася, пліснявою не пахне, значить, його можна вилити в каструлю і поварити 5-7 хвилин з додаванням 100 грамів цукру на 1 кг рідини.

Потім варення можна знову залити в банку, закрити капроновою кришкою і з’їсти протягом 2-3 днів.

З перевареного варення можна приготувати кисіль або компот.

Не потрібно знову ставити банку в льох. Зіпсоване один раз варення зберігати більше не можна.

А якщо запах плісняви виразний і грибок заразив уже всю банку, то таке варення потрібно викидати.

Що робити, щоб варення не пліснявіло у банках?

Щільно закривати кришку, щоб не було доступу повітря до варення.

Покласти трохи більше цукру, ніж зазначено у рецепті.

Не залишати варення на зберігання у підвалах з високою вологістю.

З’їдати варення з кісточками в перший рік зберігання, інакше воно забродить.

А ще варення після варіння можна обприскати горілкою, щоб захистити його від цвілі.

Джерело: ПростоВей

Які хитрощі дозволять посмажити рибу без неприємного запаху

понеділок, 19 травень 2025, 19:14

Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...

Діти точно оцінять! Як приготувати ніжні та повітряні пончики на молоці

понеділок, 19 травень 2025, 18:12

Молочні пончики, приготовлені вдома, будуть смачними та ніжними, якщо зробити правильне тісто. Повітряні, м’які, ароматні вироби порадують вас під час чаювання, передають Патріоти України. Для приготування пончиків беремо:. До молока додайте дріжджі та...