Деякі господині, виявивши плісняву в банці з варенням, тут же з нею прощаються, передають Патріоти України.
Але, якщо цвілі небагато і вона не заразила всю масу, варення можна переварити.
Приберіть ложкою плісняву, якщо варення, що залишилася, пліснявою не пахне, значить, його можна вилити в каструлю і поварити 5-7 хвилин з додаванням 100 грамів цукру на 1 кг рідини.
Потім варення можна знову залити в банку, закрити капроновою кришкою і з’їсти протягом 2-3 днів.
З перевареного варення можна приготувати кисіль або компот.
Не потрібно знову ставити банку в льох. Зіпсоване один раз варення зберігати більше не можна.
А якщо запах плісняви виразний і грибок заразив уже всю банку, то таке варення потрібно викидати.
Що робити, щоб варення не пліснявіло у банках?
Щільно закривати кришку, щоб не було доступу повітря до варення.
Покласти трохи більше цукру, ніж зазначено у рецепті.
Не залишати варення на зберігання у підвалах з високою вологістю.
З’їдати варення з кісточками в перший рік зберігання, інакше воно забродить.
А ще варення після варіння можна обприскати горілкою, щоб захистити його від цвілі.
Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...
Молочні пончики, приготовлені вдома, будуть смачними та ніжними, якщо зробити правильне тісто. Повітряні, м’які, ароматні вироби порадують вас під час чаювання, передають Патріоти України. Для приготування пончиків беремо:. До молока додайте дріжджі та...