А ви це знали? ТОП-15 продуктів, які категорично заборонено заморожувати

Часто господині для економії часу чи грошей заморожують деякі продукти. Проте, як виявилось, не всі харчі можна заморожувати, адже низькі температури перетворюють їх фактично на непотріб для нашого організму та приготування страв, зазначають Патріоти України.

Які продукти не можна заморожувати

Майонез

Заморожування майонезу перетворить його текстуру з кремового на масу з грудочками. Мало хто хоче робити бутерброди чи салат з масою, яка більше нагадує жирний зернистий сир, аніж майонез.

Свіжі помідори

Приготовані помідори можна заморожувати, а от свіжі точно не варто. Після розморожування вони перетворюються у слиз незрозумілої консистенції, яка навряд чи довершить смак ваших страв.

Цілі яйця

Закон фізики працюватиме так, що під час замороження яєць, їхня шкаралупа розірветься. Втім, якщо вам потрібно заморозити яйця, краще їх очистити він шкаралупи, а білки та жовтки покласти у пакет для зберігання у морозилці.

Рис

Рис після заморозки стане м'яким та втратить свій смак. Навряд чи хтось захоче поласувати кашею без смаку.

Смажена їжа

Здається, що тут такого: адже у магазинах часто є відділи із замороженими напівфабрикатами, які досить непогані на смак. Втім, домашня заморозка зробить такі продукти "мокрими". А коли ви захочете знову розігріти таку їжу, олія, що використовувалась для смаження, після заморозки та повторного нагрівання спотворить смак їжі.

Макаронні вироби

Як і рис, макарони після заморозки втрачають смак та текстуру. Тож після розмороження ви отримаєте згусток незрозумілої ані на смак, ані на вигляд продукції.

Салатна зелень

Шпинат, салат та дрібна зелень стає мокрою та липкою після заморозки. До того ж їхні смакові якості дещо втрачаються.

Трави

Трави перетворюються після заморозки у липку коричневу масу, яка навряд чи прикрасить та додасть аромат вашим стравам. Все ж спосіб зберегти неповторні трави є: зв'яжіть пучок потрібних трав та підвісьте догори дриґом, або киньте на деко та поставте у духовку на годину за 200 градусів, аби вони висохли.

Соуси

Попередимо одразу, що не всі соуси підпадають під заборону заморозки. Проте, підливи, які готуються з додаванням борошна чи кукурудзяного крохмалю для загустіння, а також соуси, які містять яйця, після заморозки псуються. Вони, як і майонез, перетворюються у масу з грудочками.

Раніше заморожене м'ясо

Розморожування та повторне заморожування продуктів – дуже погана ідея. Продукт і так втрачає значну кількість вологи після розморожування, а повторне заморожування та подальше розморожування перетворить м'ясо на сухий шматок, який навряд чи вдасться врятувати спеціями чи соусами.

Молоко

У вас величезні запаси молока і ви не встигаєте його випити чи використати для приготування їжі? Здається, було б непогано заморозити його на наступне використання, однак воно буде придатним хіба що для приготування страв, адже після заморозки його смак зміниться, а його текстура буде грудчастою.

Сметана та йогурт

Так само як і молоко, сметана та йогурт втратять свою нормальну консистенцію після заморожування. Продукція міститиме грудочки та втратить свою однорідність.

Сир

Сир втрачає свою текстуру за низьких температур. Деякі види стають розсипчастими та сильно кришаться, а інші – "гумовими". Зазвичай натуральні сири при правильному зберіганні можуть залишатися свіжими декілька місяців, тож потенційна заморозка їм зовсім не потрібна.

Огірки

Заморозка пасує багатьом овочам, яка дозволяє зберегти їх смак, текстуру та характерне "хрумкотіння". Однак, все це не стосується огірків. Вони стануть м'якими після впливу низьких температур.

Картопля

Сира картопля при заморозці стає "зернистою" через крохмаль, який змінює свою текстуру при низьких температурах. Якщо ви справді хочете заморозити картоплю, слід спочатку її піддати термічній обробці, а потім скласти у контейнери, які підходять для зберігання у морозилці. Так ви вбережете і смак, і текстуру продукту.

Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:13

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і бе...

А ви це знали? Для чого до курячого бульйону кладуть цибулю у шкаралупі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:10

Зварити курячий бульйон - майже щоденна дія господинь. Приготування перших страв на його основі виходять ароматні та одночасно дієтичні. Іноді куряче м’ясо з бульйону використовується для інших страв, тому важливим є зовнішній вигляд продукту, передают...