А ви це знали? У якій воді замочувати крупи перед варінням - холодній чи гарячій

Усі крупи, крім манки та кускуса, перед тепловою обробкою необхідно промивати, передають Патріоти України.

Деякі крупи краще промивати в холодній воді, деякі в гарячій, інші люблять окріп.

Подробиці

Пшонку краще обдати окропом, а потім промивати у теплій воді кілька разів.

Перловку треба промивати теж у теплій воді, але замочувати у холодній.

Круглий рис треба замочувати трохи теплою водою на 10-15 хвилин, а потім промивати холодною водою.

Тонкий та дрібний рис можна замочувати у холодній підсоленій воді, не промиваючи.

Рис для супу не треба замочувати, а треба промити, прокип’ятити 3-5 хвилин, а потім відкинути на сито. Потім цей рис можна кидати у суп.

Якщо наслідувати таку пораду, то рисовий суп буде прозорим.

Навіщо промивати крупи?

У всіх крупах міститься фітинова кислота, яка шкідлива організму і не дає йому засвоїти з продуктів корисні мікроелементи.

Тобто якщо готувати крупи без промивання, нічого корисного з них організм не отримає.

А ще у крупах багато крохмалю, який потрібно обов’язково вимити.

Чим менше крохмалю у крупах, тим нижче глікемічний індекс продукту, тобто така крупа надовго насичує організм і не піднімає рівень цукру в крові.

Чому смажена картопля виходить бліда і розвалюється на сковорідці - поширені помилки господинь

понеділок, 30 червень 2025, 16:44

Смажена картопля - проста страва, яку знають усі. Але навіть вона може вийти невдалою: бліда, без рум’яної скоринки, розвалюється при перевертанні і нагадує скоріше пюре. У чому ж причина, передають Патріоти України. 1. Ви вибираєте не той сорт картопл...

Психотест на пончики: Обери свій улюблений смак - і дізнайся, яка твоя головна слабкість

понеділок, 30 червень 2025, 12:12

Солодощі можуть розповісти про нас більше, ніж ми думаємо. Зокрема - наші слабкості, передають Патріоти України. Який пончик ти вибираєш, коли хочеш побалувати себе? Твій вибір видає твої вразливі місця, приховані риси характеру і реакції, які ти часто...