А ви це знали? У якій воді замочувати крупи перед варінням - холодній чи гарячій

Усі крупи, крім манки та кускуса, перед тепловою обробкою необхідно промивати, передають Патріоти України.

Деякі крупи краще промивати в холодній воді, деякі в гарячій, інші люблять окріп.

Подробиці

Пшонку краще обдати окропом, а потім промивати у теплій воді кілька разів.

Перловку треба промивати теж у теплій воді, але замочувати у холодній.

Круглий рис треба замочувати трохи теплою водою на 10-15 хвилин, а потім промивати холодною водою.

Тонкий та дрібний рис можна замочувати у холодній підсоленій воді, не промиваючи.

Рис для супу не треба замочувати, а треба промити, прокип’ятити 3-5 хвилин, а потім відкинути на сито. Потім цей рис можна кидати у суп.

Якщо наслідувати таку пораду, то рисовий суп буде прозорим.

Навіщо промивати крупи?

У всіх крупах міститься фітинова кислота, яка шкідлива організму і не дає йому засвоїти з продуктів корисні мікроелементи.

Тобто якщо готувати крупи без промивання, нічого корисного з них організм не отримає.

А ще у крупах багато крохмалю, який потрібно обов’язково вимити.

Чим менше крохмалю у крупах, тим нижче глікемічний індекс продукту, тобто така крупа надовго насичує організм і не піднімає рівень цукру в крові.

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...

Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...