Усі крупи, крім манки та кускуса, перед тепловою обробкою необхідно промивати, передають Патріоти України.
Деякі крупи краще промивати в холодній воді, деякі в гарячій, інші люблять окріп.
Пшонку краще обдати окропом, а потім промивати у теплій воді кілька разів.
Перловку треба промивати теж у теплій воді, але замочувати у холодній.
Круглий рис треба замочувати трохи теплою водою на 10-15 хвилин, а потім промивати холодною водою.
Тонкий та дрібний рис можна замочувати у холодній підсоленій воді, не промиваючи.
Рис для супу не треба замочувати, а треба промити, прокип’ятити 3-5 хвилин, а потім відкинути на сито. Потім цей рис можна кидати у суп.
Якщо наслідувати таку пораду, то рисовий суп буде прозорим.
У всіх крупах міститься фітинова кислота, яка шкідлива організму і не дає йому засвоїти з продуктів корисні мікроелементи.
Тобто якщо готувати крупи без промивання, нічого корисного з них організм не отримає.
А ще у крупах багато крохмалю, який потрібно обов’язково вимити.
Чим менше крохмалю у крупах, тим нижче глікемічний індекс продукту, тобто така крупа надовго насичує організм і не піднімає рівень цукру в крові.
Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...