А ви це знали? У якій воді замочувати крупи перед варінням - холодній чи гарячій

Усі крупи, крім манки та кускуса, перед тепловою обробкою необхідно промивати, передають Патріоти України.

Деякі крупи краще промивати в холодній воді, деякі в гарячій, інші люблять окріп.

Подробиці

Пшонку краще обдати окропом, а потім промивати у теплій воді кілька разів.

Перловку треба промивати теж у теплій воді, але замочувати у холодній.

Круглий рис треба замочувати трохи теплою водою на 10-15 хвилин, а потім промивати холодною водою.

Тонкий та дрібний рис можна замочувати у холодній підсоленій воді, не промиваючи.

Рис для супу не треба замочувати, а треба промити, прокип’ятити 3-5 хвилин, а потім відкинути на сито. Потім цей рис можна кидати у суп.

Якщо наслідувати таку пораду, то рисовий суп буде прозорим.

Навіщо промивати крупи?

У всіх крупах міститься фітинова кислота, яка шкідлива організму і не дає йому засвоїти з продуктів корисні мікроелементи.

Тобто якщо готувати крупи без промивання, нічого корисного з них організм не отримає.

А ще у крупах багато крохмалю, який потрібно обов’язково вимити.

Чим менше крохмалю у крупах, тим нижче глікемічний індекс продукту, тобто така крупа надовго насичує організм і не піднімає рівень цукру в крові.

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...