Традиційний гуляш, щось середнє між супом та тушкованим м'ясом, — яскравий приклад того, як кілька правильно приготовлених простих інгредієнтів можуть створити неймовірний смак, зазначають Патріоти України.
Гуляш означає «пастух», бо страва пов'язана з мадярськими пастухами і сягає корінням 9 століття. Тоді вона існувала як просте тушковане м'ясо з цибулею. У 15 столітті турки-османи привезли до Угорщини нову пряність — паприку. І доки вся Європа повільно звикала до нового смаку, Угорщина прийняла його і зробила ключовим у своїй кухні.
Інгредієнти:
Приготування:
Наріжте яловичину, перець і картоплю шматочками по 1,5-2 см. Цибулю, моркву та помідор наріжте дрібним кубиком.
Розтопіть сало в глибокій сковороді або великому сотейнику на середньому вогні і готуйте цибулю, доки вона не почне підрум'янюватися, приблизно 7-10 хвилин. Зніміть з вогню та вмішайте паприку.
Додайте яловичину та часник, поверніть на вогонь і готуйте близько 10 хвилин або поки яловичина не перестане бути рожевою. Додайте болгарський перець і готуйте ще 7-8 хвилин.
Додайте моркву, помідори, картоплю, яловичий бульйон, лавровий лист, сіль та перець. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть 40 хвилин. Додайте сіль до смаку.
Подавайте з ложкою сметани, хрустким хлібом та свіжим салатом.
Смачного!
На перший погляд може здатися, що говорити про варіння яєць немає сенсу – все і так зрозуміло і гранично ясно. Однак із варінням яєць не все так однозначно. Потрібно знати тонкощі та нюанси, як правильно зварити яйця, щоб отримати смачний продукт без «...
Попри сформовану думку, сама по собі сіль, а точніше хлорид натрію, не становить небезпеки для організму, а, навпаки, грає важливу роль у його роботі. Без солі неможливий нормальний баланс рідини в організмі, до того ж вона регулює кров’яний тиск та ба...