Традиційний гуляш, щось середнє між супом та тушкованим м'ясом, — яскравий приклад того, як кілька правильно приготовлених простих інгредієнтів можуть створити неймовірний смак, зазначають Патріоти України.
Гуляш означає «пастух», бо страва пов'язана з мадярськими пастухами і сягає корінням 9 століття. Тоді вона існувала як просте тушковане м'ясо з цибулею. У 15 столітті турки-османи привезли до Угорщини нову пряність — паприку. І доки вся Європа повільно звикала до нового смаку, Угорщина прийняла його і зробила ключовим у своїй кухні.
Інгредієнти:
Приготування:
Наріжте яловичину, перець і картоплю шматочками по 1,5-2 см. Цибулю, моркву та помідор наріжте дрібним кубиком.
Розтопіть сало в глибокій сковороді або великому сотейнику на середньому вогні і готуйте цибулю, доки вона не почне підрум'янюватися, приблизно 7-10 хвилин. Зніміть з вогню та вмішайте паприку.
Додайте яловичину та часник, поверніть на вогонь і готуйте близько 10 хвилин або поки яловичина не перестане бути рожевою. Додайте болгарський перець і готуйте ще 7-8 хвилин.
Додайте моркву, помідори, картоплю, яловичий бульйон, лавровий лист, сіль та перець. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть 40 хвилин. Додайте сіль до смаку.
Подавайте з ложкою сметани, хрустким хлібом та свіжим салатом.
Смачного!
Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...
Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...