Біотехнолог розповідає секрети підготовки м'яса для запікання, щоб вийшло соковитим

Часто буває, що під час запікання м'ясо стає жорстким та сухим. Особливо це стосується курки та індички. Страва може погано жуватись і стає волокнистою. Проблему можна вирішити, якщо готувати продукт за правильною технологією, зазначають Патріоти України.

Секретами соковитого запеченого м'яса поділилася біотехнологиня Наталія Шендеровська.

  • Дати м'ясу відпочити.

Після запікання залишити м'ясо на 10-20 хвилин за кімнатної температури. За чей час усі соки рівномірно розподіляються по м'ясу. Потім, при розрізанні, вони вже не витікають так активно.

  • Кислуваті маринади

Треба взяти до уваги, що правильна кількість кислоти частково руйнує білки м'язових волокон, робить їх м'якими та позбавляє жорсткості.

  • Додавання бекону

Сухим виходить те м'ясо, в якому дуже мала кількість жиру, – індичка або курка. Для того, аби такий продукт вийшов соковитішим, його потрібно обгорнути беконом.

  • Без тривалого обсмаження

М'ясо перед запіканням попередньо обсмажують для утворення хрусткої скоринки. Але дуже важливо не перетримати страву, адже в такий спосіб випаровуються соки, і м'ясо вийде сухим.

  • Вимірювання температури

Біотехнологиня зазначає: "За кулінарними канонами, м'ясо вважається пропеченим, коли його температура всередині досягає 70°С (для пташиного м'яса це значення практично завжди актуальне, а от для стейків чи ростбіфа може бути іншим, залежно від того, якого ступеню готовності ви очікуєте). Так не всі соки встигають випаритись і м'ясо не перетворюється на шматок гуми". Тому під рукою варто мати спеціальний термометр, яким можна виміряти температуру м'яса всередині.

Як довго можна тримати м’ясо в морозилці - більшість робить цю фатальну помилку

субота, 22 листопад 2025, 18:15

Чи знаєте ви, що неправильне заморожування м’яса може не лише зіпсувати його смак, а й завдати шкоди здоров’ю? Багато людей допускають одну поширену помилку - тримають м’ясо в морозилці занадто довго, навіть не підозрюючи про наслідки, передають Патріо...

Ви точно це їли! Яка їжа руйнує судини

субота, 22 листопад 2025, 17:45

Стан нашого здоров’я дуже залежить від того, що ми їмо щодня. Шкідлива їжа може негативно впливати не лише на фігуру, а й викликати серйозні порушення в організмі. Всі знають, що здоров’я серця пов’язане зі станом наших судин. Вживаючи шкідливу їжу, ми...