Біотехнолог розповідає секрети підготовки м'яса для запікання, щоб вийшло соковитим

Часто буває, що під час запікання м'ясо стає жорстким та сухим. Особливо це стосується курки та індички. Страва може погано жуватись і стає волокнистою. Проблему можна вирішити, якщо готувати продукт за правильною технологією, зазначають Патріоти України.

Секретами соковитого запеченого м'яса поділилася біотехнологиня Наталія Шендеровська.

  • Дати м'ясу відпочити.

Після запікання залишити м'ясо на 10-20 хвилин за кімнатної температури. За чей час усі соки рівномірно розподіляються по м'ясу. Потім, при розрізанні, вони вже не витікають так активно.

  • Кислуваті маринади

Треба взяти до уваги, що правильна кількість кислоти частково руйнує білки м'язових волокон, робить їх м'якими та позбавляє жорсткості.

  • Додавання бекону

Сухим виходить те м'ясо, в якому дуже мала кількість жиру, – індичка або курка. Для того, аби такий продукт вийшов соковитішим, його потрібно обгорнути беконом.

  • Без тривалого обсмаження

М'ясо перед запіканням попередньо обсмажують для утворення хрусткої скоринки. Але дуже важливо не перетримати страву, адже в такий спосіб випаровуються соки, і м'ясо вийде сухим.

  • Вимірювання температури

Біотехнологиня зазначає: "За кулінарними канонами, м'ясо вважається пропеченим, коли його температура всередині досягає 70°С (для пташиного м'яса це значення практично завжди актуальне, а от для стейків чи ростбіфа може бути іншим, залежно від того, якого ступеню готовності ви очікуєте). Так не всі соки встигають випаритись і м'ясо не перетворюється на шматок гуми". Тому під рукою варто мати спеціальний термометр, яким можна виміряти температуру м'яса всередині.

Є секрет! Як зварити магазинні пельмені так, щоб їх не відрізнили від домашніх

понеділок, 9 червень 2025, 12:12

Що б не радили кулінарні блогери, але найсмачнішим способом приготування пельменів є їхнє традиційне варіння в каструлі з водою. Але в одному сперечатися точно не варто. Існує одна хитрість, яка дозволяє зварити магазинні пельмені так, що їх не відрізн...

Будуть ідеальні! Чим змастити відбивні за годину до смаження

понеділок, 9 червень 2025, 11:15

Перед обсмажуванням м’яса товсті шматки бажано зробити плоскішими за допомогою відбивного молотка. Однак ця процедура далеко не завжди дозволяє досягти ідеального результату, передають Патріоти України. М’ясний продукт може залишитися жорстким. В резул...