Біотехнолог розповідає секрети підготовки м'яса для запікання, щоб вийшло соковитим

Часто буває, що під час запікання м'ясо стає жорстким та сухим. Особливо це стосується курки та індички. Страва може погано жуватись і стає волокнистою. Проблему можна вирішити, якщо готувати продукт за правильною технологією, зазначають Патріоти України.

Секретами соковитого запеченого м'яса поділилася біотехнологиня Наталія Шендеровська.

  • Дати м'ясу відпочити.

Після запікання залишити м'ясо на 10-20 хвилин за кімнатної температури. За чей час усі соки рівномірно розподіляються по м'ясу. Потім, при розрізанні, вони вже не витікають так активно.

  • Кислуваті маринади

Треба взяти до уваги, що правильна кількість кислоти частково руйнує білки м'язових волокон, робить їх м'якими та позбавляє жорсткості.

  • Додавання бекону

Сухим виходить те м'ясо, в якому дуже мала кількість жиру, – індичка або курка. Для того, аби такий продукт вийшов соковитішим, його потрібно обгорнути беконом.

  • Без тривалого обсмаження

М'ясо перед запіканням попередньо обсмажують для утворення хрусткої скоринки. Але дуже важливо не перетримати страву, адже в такий спосіб випаровуються соки, і м'ясо вийде сухим.

  • Вимірювання температури

Біотехнологиня зазначає: "За кулінарними канонами, м'ясо вважається пропеченим, коли його температура всередині досягає 70°С (для пташиного м'яса це значення практично завжди актуальне, а от для стейків чи ростбіфа може бути іншим, залежно від того, якого ступеню готовності ви очікуєте). Так не всі соки встигають випаритись і м'ясо не перетворюється на шматок гуми". Тому під рукою варто мати спеціальний термометр, яким можна виміряти температуру м'яса всередині.

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.

Найкращий чай для печінки - пийте до трьох чашок на день

четвер, 25 грудень 2025, 18:13

Якщо ви відчуваєте тяжкість після їжі, проблеми з травленням або уповільнений метаболізм, варто звернути увагу на печінку - орган, що відповідає за очищення організму, перетравлення жирів і підтримку енергії. Один із найпростіших способів підтримати її...