Буде дуже смачним! Оригінальний спосіб засолювання відвареного сала

Певно, що важко знайти українця, який би не любив сало. Це наш національний продукт. То певно, що і готують його в нас найкраще. Сало і солять і маринують і коптять. Це незмінний атрибут святкового столу, а ще воно гарно смакує на свята, до міцних алкогольних напоїв, передають Патріоти України.

Подробиці

Сало – дійсно корисний продукт. Воно є будівельним матеріалом для клітин нашого організму, бере участь в обміні холестерину, впливає на утворення гормонів, та виводить токсини з організму.

Добре виглядатиме та смакуватиме сало на святковому столі у вигляді закуски – тонкі його шматочки на чорному хлібові, прикрашені зеленню. Є чудовий рецепт засолювання вареного сала. Готується воно легко та швидко.

Як засолити сало

Спробуйте засолити варене сало наступним способом. Його суть в тому, що потрібно варити свинячий відріз у каструлі з готовим розсолом. Відварене сало буде м’яким та ніжним, й швидше засолиться. Щоб посилити аромат при відварюванні можна додати часник.

Маринад для варіння

на літр води:

  • ½ склянки солі,
  • щіпка горошку чорного перцю,
  • лавровий лист.

Через 30-40 хвилин сало буде готове. Потрібно дати йому настоятись в розсолі до охолодження. Все – чудова закуска до святкового столу готова. Наріжте сало тоненькими шматочками, які можна, скрутивши в рулет закріпити шпажками. Вийде гарна апетитна нарізка.

А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари при приготуванні макаронів додають каву

неділя, 11 травень 2025, 18:07

Важко знайти дивніше поєднання, ніж характерний смак кави з традиційними макаронами. Однак кухарі при приготуванні можуть використовувати цей нестандартний для класичної рецептури продукт, щоб поліпшити смакові якості страви, передають Патріоти України...

Все просто! Як прибрати гіркоту у курячих сердець та печінки

неділя, 11 травень 2025, 17:30

Багато хто полюбляє смачно приготовану курячу печінку чи суп з курячими сердечками. Але якщо курячі субпродукти старанно не підготувати перед приготуванням, в результаті ви можете отримати страву з гірким присмаком. Щоб цього не тарпилось, перед тим як...