
Спеції не можна додавати бездумно куди доведеться – можна сильно спотворити смак готової страви. Але якщо не додати ту чи іншу добавку, наприклад в плов, то досягти необхідного смаку вже не вийде, передають Патріоти України.
Тому готуючи плов, обов’язково додають приправу зіру, а разом із нею часник. У той же час, сподіватися на те, що додавши необхідні спеції можна врятувати плов, теж неправильно.
До так званих класичних приправ для плову відносять, перш за все, зіру, свіжий і сушений часник, шафран, куркуму, і навіть родзинки з курагою.
Вважається, що всі інші добавки зайві. Усі, крім однієї забутої – це барбарис. Виявляється, барбарис це не лише смак знаменитих льодяників. Ягода має кислий смак, особливий аромат і надає плову здорової кислинки.
Крім того, барбарис містить вітаміни, кислоти та інші корисні речовини, які знижують навантаження на шлунок. Барбарис не просто покращує смак готових страв, але й підвищує апетит, втамовує спрагу і має сечогінний ефект. А в народній медицині барбарис у чистому вигляді використовується для зниження температури.
Що дозволяє деяким людям доживати до 100 років у відмінній формі? Відомий кардіолог доктор Ерик Топол стверджує, що секрет простіший, ніж ми думаємо. Після багатьох років досліджень він виділив п’ять ключових принципів здорового способу життя, які не в...
Варені яйця - улюблена страва багатьох. До того ж, вони є гарним джерелом білка, а спосіб їх приготування не передбачає використання олії, що робить цей продукт ще більш корисним, передають Патріоти України. Єдиним недоліком є те, що їх важко чистити. ...