Буде смакота! Один забутий інгредієнт для плову

Спеції не можна додавати бездумно куди доведеться – можна сильно спотворити смак готової страви. Але якщо не додати ту чи іншу добавку, наприклад в плов, то досягти необхідного смаку вже не вийде, передають Патріоти України.

Подробиці

Тому готуючи плов, обов’язково додають приправу зіру, а разом із нею часник. У той же час, сподіватися на те, що додавши необхідні спеції можна врятувати плов, теж неправильно.

До так званих класичних приправ для плову відносять, перш за все, зіру, свіжий і сушений часник, шафран, куркуму, і навіть родзинки з курагою.

Вважається, що всі інші добавки зайві. Усі, крім однієї забутої – це барбарис. Виявляється, барбарис це не лише смак знаменитих льодяників. Ягода має кислий смак, особливий аромат і надає плову здорової кислинки.

Крім того, барбарис містить вітаміни, кислоти та інші корисні речовини, які знижують навантаження на шлунок. Барбарис не просто покращує смак готових страв, але й підвищує апетит, втамовує спрагу і має сечогінний ефект. А в народній медицині барбарис у чистому вигляді використовується для зниження температури.

Не користь, а шкода? Вчені шокували результати дослідження про влив курятини на організм

середа, 18 червень 2025, 18:42

Нове дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, ставить під сумнів користь курячого м'яса. Вчені знайшли зв'язок між вживанням понад 300 г курки (тобто приблизно трьох порцій) на тиждень з підвищеним ризиком загальної смертності та смертності від р...

Лише спробуйте! В який момент солити шашлик, щоб він вийшов м’яким і ніжним

середа, 18 червень 2025, 18:12

Літо – чудова пора вибиратися на пікнік! А який пікнік без шашлику? І який шашлик без фірмових секретів кухаря? Читайте та мотайте на вус, передають Патріоти України. На цей рахунок є різні думки, адже сіль витягує з м’яса дорогоцінний сік і бажано її ...