Буряку має бути багато: Чому борщ виходить "не такий" і яких помилок варто уникати під час його приготування

Причина несмачного борщу - ціла низка помилок, що трапляються в процесі приготування, зазначають Патріоти України.

Головне в борщі - бульйон, і тому почати потрібно саме з нього. Найчастіше бульйон варять тільки на кісточках з залишками м'яса. Це не вірно. Якісний бульйон для борщу готується тільки на м'ясній м'якоті, краще - з жировими прошарками.

Ще одна помилка - додавання спецій в уже приготований борщ на кінцевій стадії. Лавровий лист, перець і інші спеції потрібно класти в каструлю на етапі варіння бульйону.

Часто господині після приготування дістають шматочки м'яса з каструлі, подають їх окремо на стіл або кладуть в тарілку. Це теж невірно. М'ясо повинно залишатися в каструлі і після приготування, щоб борщ "набрав силу".

Багато господинь не заморочуються і не проціджують бульйон. Так можна робити, але лише в тому випадку, якщо борщ готувався без м'яса. Але якщо з м'ясом, то без проціджування не обійтися.

Класичний борщ варять тільки на яловичині або свинині. Ні про яку курятину не може бути й мови. Пісний борщ можна готувати на основі грибного або квасоляного бульйону.

У борщі має бути багато буряків, дуже багато. Економити на них - теж помилка.

А для збереження червоного кольору борщу важливо варити або тушкувати буряк окремо від бульйону з м'ясом. Не забувайте під час приготування буряка додавати трошки оцту або лимонної кислоти для збереження кольору заправки.

Послідовність закладки. Насамперед в бульйон з м'ясом закладається порція обсмажених овочів на основі томатів або томатної пасти. Буряк додають через кілька хвилин.

Буряк перед варінням краще розрізати навпіл. Після приготування його потрібно дрібно нарізати, попередньо обсмажити на малому вогні і тільки потім класти в борщ.

Це така смакота! Курячі котлети точно не будуть сухими - просто додайте це до м'яса для кращого смаку

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:50

Котлети з курки, зазвичай, виходять надто сухими. Все через те, що м'ясо нежирне і досить дієтичне. Але йому можна додати соковитості, якщо скористатись наступною технологією приготування, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих...

Секрет досвідчених господинь! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:15

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасн...