Буряку має бути багато: Чому борщ виходить "не такий" і яких помилок варто уникати під час його приготування

Причина несмачного борщу - ціла низка помилок, що трапляються в процесі приготування, зазначають Патріоти України.

Головне в борщі - бульйон, і тому почати потрібно саме з нього. Найчастіше бульйон варять тільки на кісточках з залишками м'яса. Це не вірно. Якісний бульйон для борщу готується тільки на м'ясній м'якоті, краще - з жировими прошарками.

Ще одна помилка - додавання спецій в уже приготований борщ на кінцевій стадії. Лавровий лист, перець і інші спеції потрібно класти в каструлю на етапі варіння бульйону.

Часто господині після приготування дістають шматочки м'яса з каструлі, подають їх окремо на стіл або кладуть в тарілку. Це теж невірно. М'ясо повинно залишатися в каструлі і після приготування, щоб борщ "набрав силу".

Багато господинь не заморочуються і не проціджують бульйон. Так можна робити, але лише в тому випадку, якщо борщ готувався без м'яса. Але якщо з м'ясом, то без проціджування не обійтися.

Класичний борщ варять тільки на яловичині або свинині. Ні про яку курятину не може бути й мови. Пісний борщ можна готувати на основі грибного або квасоляного бульйону.

У борщі має бути багато буряків, дуже багато. Економити на них - теж помилка.

А для збереження червоного кольору борщу важливо варити або тушкувати буряк окремо від бульйону з м'ясом. Не забувайте під час приготування буряка додавати трошки оцту або лимонної кислоти для збереження кольору заправки.

Послідовність закладки. Насамперед в бульйон з м'ясом закладається порція обсмажених овочів на основі томатів або томатної пасти. Буряк додають через кілька хвилин.

Буряк перед варінням краще розрізати навпіл. Після приготування його потрібно дрібно нарізати, попередньо обсмажити на малому вогні і тільки потім класти в борщ.

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...

Господиням на замітку! Чи потрібно промивати рис після варіння

неділя, 23 лютий 2025, 12:12

Рис – універсальний гарнір, який можна поєднувати з різними продуктами та спеціями. Крім того, ця крупа забезпечує приплив енергії на цілий день, передають Патріоти України. Вариться рисова каша легко. Однак деякі недосвідчені кулінари припускаються по...