Чому кришиться домашня випічка: ТОП-5 помилок при замішуванні тіста

Не так багато інгредієнтів потрібно для того, щоб замісити тісто для домашньої випічки, але на цьому етапі можна зробити одну або кілька помилок, через що булки, хліб або пироги будуть кришитися, передають Патріоти України.

Помилка перша: дріжджі

Зайві дріжджі ніколи не робили випічку смачнішою. Крім неприємного присмаку вироби починають кришитися, хоч і виглядають пишно і апетитно.

Помилка друга: перетримали

Тісто потрібно залишити на вистоювання, щоб воно піднялося у формі та збільшилося в обсязі. Але якщо воно перестоїть більше 15-20 хвилин, то вистоювання не піде на користь.

Помилка третя: жири

Навіть дієтичні вироби повинні містити олію. В іншому випадку випічка втратить свіжість, а отже, кришитиметься.

Помилка четверта: волога

Хитрість у тому, що ніколи не потрібно висипати відразу все борошно для замішування тіста. Його просівають малими порціями, інакше тісто виходить дуже «круте».

Помилка п’ята: клейковина

Це речовина, що робить борошно – борошном. Чим нижчий її відсоток, тим більше доводиться сипати муки, щоб склеїти всі компоненти та сформувати еластичний м’якуш. У результаті випічка починає кришитися.

Чому кава з молоком - не просто смачно, а ще й корисно: Вчені розставили крапки над "і"

п’ятниця, 18 липень 2025, 9:45

Чи може улюблений ранковий напій не лише бадьорити, а й допомагати боротися із запаленням в організмі? Дослідження вчених із Копенгагенського університету дає обнадійливу відповідь: поєднання кави з молоком може мати потужний протизапальний ефект, пере...

Рис буде смачнішим, якщо не варити його у воді - ось чим замінити

п’ятниця, 18 липень 2025, 9:12

Рис - один із найпопулярніших гарнірів: доступний, універсальний і швидкий у приготуванні. Але без правильного підходу він часто виходить прісним. Домашня кулінарка Андреа Воган радить просту, але ефективну заміну води - звичайний курячий бульйон, пере...