Діти точно оцінять! Домашній апельсиновий мармелад за 5 хвилин

Мармеладки за цим рецептом виходять тверденькі, не липкі і не розтануть при кімнатній температурі, чудова і корисна альтернатива магазинному мармеладу, передають Патріоти України.

Список продуктів для приготування:

  • Сік – 300 мл
  • Желатин – 35 гр.
  • Цукор/цукрзам/мед/ – за смаком

Покроковий рецепт приготування

У сотейник влити апельсиновий сік, всипати до нього желатин та цукор. Добре перемішати та залишити для набухання желатину на час, вказаний в інструкції. Після набухання желатину маса стане щільною.

Відправити сотейник на середній вогонь і постійно помішуючи, розпустити желатин до рідкого стану, до однорідності. Температура повинна бути приблизно 60 С градусів. До кипіння доводити не можна, так як желатин втратить свої желюючі властивості.

Ще гарячу масу розлити в улюблені формочки та поставити в холодне місце на пару годин для застигання. Форми краще використовувати силіконові, з них легко діставати вже готові мармеладки Також можна залити в одну велику форму і після застигання нарізати на порційні шматочки.

Мармелад виходить щільний і при витягуванні не рветься і не ламається.
Зберігати мармелад у контейнері із щільною кришкою, можна при кімнатній температурі або в холодильнику.

Желатиновий мармелад обвалювати в цукрі тільки перед подачею, при зберіганні цукор почне вбирати вологу і стане липким. Спробуйте приготувати домашній мармелад, рецепт простий, продукти доступні. Апельсиновий сік можна замінювати на будь-який інший за смаком та наявністю.

Джерело: ПростоВей

Дві каші української кухні увійшли до рейтингу 50-ти найсмачніших у світі

субота, 9 серпень 2025, 18:25

Українські страви банош та коливо увійшли до рейтингу найкращих каш світу. Відповідний гастрономічний рейтинг склав портал TasteAtlas, передають Патріоти України. . На п'ятому місці рейтингу - традиційний український банош, який здавна готують у карпа...

Літній суперфуд, який знижує ризик раку, інсульту та деменції - просто їжте це щодня

субота, 9 серпень 2025, 12:10

Раціон харчування безпосередньо впливає на тривалість та якість життя: допомагає підтримувати молодий вигляд, здорову вагу та зменшує ризик хронічних захворювань. За словами вчених, особливо влітку слід звернути увагу на сезонні продукти, багаті на фла...