Ніщо не характеризує Різдво західного обряду краще, ніж традиційна випічка — штолен. Він стрімко набуває популярності і в Україні, й саме зараз, за кілька тижнів до свята, йому варто готувати, розповідає кулінарка Тетяна Петришина.
Інгредієнти:Суміш прянощів:
- Борошно просіяне -600 г (може піти більше)
- Дріжджі — 40/50 г, свіжі
- Молоко — 250 мл
- Масло — 300 г (82.5%)
- Цукор — 200 г
- Мигдалеве борошно — 4 ст.л.
- Сіль — 0.5 ч.л.
- Цедра — 1 апельсина
- Цедра — ½ лимона
- Апельсинова паста — 2 ст.л. (можна без)
- Ванільний цукор — пакетик 10 г
- Кориця, кардамон, мускатний горіх, бадьян — 2.5 ч. л (або за смаком)
- Сухофрукти — 500 г
- Цукати апельсинові — 150 г
- Родзинки білі, темні, журавлина, вишня, цукати апельсинові, підсушені горіхи за бажанням, сік з одного апельсина, ром/коньяк 200−300 мл, або лише спиртне без соку (для замочування сухофруктів)
Приготування:
Сухофрукти (крім цукатів) промити і замочити в суміші соку та рому, герметично закрити, поставити в холод на 5−7 днів, раз на день перемішувати. Цукати замочити в апельсиновому соку перед випіканням штолена. Якщо цукати м’які, то можна замочити на 1−2 год.
Цей рецепт порадує тих, хто любить поєднання м’яса із цибулею. У результаті страва виходить ніжною, м’якою і відмінно підходить до будь-якого гарніру.передають Патріоти України.
Набридло подавати пюре з котлетами на святковий стіл? Спробуйте запекти картоплю-гармошку. Це не тільки дуже смачно, а й більш корисно, ніж тушкована чи смажена в олії картопля. Виглядає на святковому столі оригінально, передають Патріоти України. Голо...