Форшмак по-українськи: Шеф-кухар розповів, як швидко і смачно приготувати популярну закуску

Форшмак - традиційна страва єврейської кухні, яка вже не одне десятиліття є улюбленою закускою в Україні. Рецептів страви дуже багато, тому поле для експериментів нескінченне. Як приготувати смачний форшмак по-українськи, розповів Ярослав Артюх, передають Патріоти України із посиланням на Їzhakultura.

Шеф-кухар крім рецепта і покрокового приготування форшмака запропонував варіант, як незвично подати закуску. Але можна обійтися і без цього - форшмак з оселедця відмінно йде просто з чорним хлібом.

Інгредієнт

Для форшмака:

  • філе оселедця - 200 г,
  • масло вершкове 82,5 % - 60 г,
  • яйце куряче - 1 шт.,
  • білий хліб - 60 г,
  • молоко - 80 г,
  • цибуля - 20 г,
  • яблука сорту "Ренет Симиренка" (або інший сорт яблук з кислим смаком) - 40 г.

Для ікри:

  • ікра щуки - 80 г,
  • цибуля-шалот - 10 г,
  • олія соняшникова - 10 г.

Для маринованих яблук:

  • яблука - 160 г,
  • оцет білий винний - 50 г,
  • вода - 100 г,
  • суміш перців горошком - 2 г,
  • коріандр горошок - 2 г,
  • сіль - 4 г,
  • цукор - 24 г.

Для подачі: хліб житній або пшенично-житній - 100 г.

Приготування

Цибулю порізати дрібними кубиками і залити окропом на 1 хвилину. Яйце зварити круто (має кипіти близько 8 хвилин) і розрізати навпіл. Білий хліб замочити в молоці. Вершкове масло залишити для розм'якшення при кімнатній температурі. Тим часом з яблук зчистити шкірку і видалити серцевину.

Покласти в блендер філе оселедця, підготовлені продукти, крім масла, і перебити. Потім додати вершкове масло і вимішати ложкою або лопаткою. При необхідності додати дрібку солі.

Яблука порізати на четвертинки, видалити серцевину і нарізати тоненькими скибками. Залити маринадом. Щоб його приготувати, змішати в каструлі всі інгредієнти і довести до кипіння, а потім охолодити. Поставити в холодильник залиті маринадом яблука на 1 годину.

Нарізати дрібними кубиками цибулю-шалот і додати в ікру. Перемішати віником і поступово додавати масло.

Хліб підсмажити на сухій сковорідці до утворення скоринки.

Форшмак викласти на тарілку, покласти ікру і мариновані яблука. Подавати з теплими грінками.

Для довідки:

Цікаво, що форшмак з оселедця відносять до класичної єврейської кухні. При цьому, крім української закуска широко поширена в німецькій, польській, шведській та фінській кухнях.

Все просто! Як приготувати напій, який зміцнить імунітет родини

субота, 18 січень 2025, 22:10

Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...