
Квашена капуста – цінний продукт, джерело вітамінів та мінералів, передають Патріоти України.
Рецептів приготування капусти багато, і кожен з них безумовно смачний та цінний. Однак є нюанси, про які не завадить знати, якщо ви плануєте квасити капусту.
Яку капусту вибирати для квашення
Найкраще брати пізні сорти капусти. Не підходять для заготівлі ранні сорти. Така капуста гірше кваситься, стає м’якою та несмачною.
Що робити з розсолом капусти
У процесі бродіння розсіл має повністю покривати капусту. Якщо цього не відбувається, потрібно обов’язково збільшити масу преса, щоб капуста виділила більше соку.
При засолюванні капусти потрібно використовувати сіль великого помелу. Якщо капуста не соковита, то при квашенні можна долити кип’ячену воду.
Капуста, яка не дає багато соку, довго не зберігається, покривається нальотом та може зіпсуватися.
Коли капуста дасть сік, це означає, що процес бродіння пішов, і можна робити проколи, щоб випустити вуглекислий газ.
Розсіл, що з’явився, зливати в жодному разі не можна. Не рекомендується під час квашення перемішувати капусту.
Домашня квашена капуста - справжній суперфуд, багатий на вітамін С і корисні ферменти. Квашену капусту ще називають еліксиром молодості для жінок. Вона легко готується, зберігає свіжість і смак, а головне - не має нічого спільного з маринованою капусто...
Чорна кава та еспресо - популярні способи приготувати напій із кавових зерен, проте за рівнем кофеїну та антиоксидантів вони помітно відрізняються, передають Патріоти України. Якщо порівнювати однакові за об'ємом порції, еспресо зазвичай виявляється бі...