Господиням на замітку! Чи потрібно знімати піну в процесі варіння бульйону

Певно більшість домогосподарок замислювались над питанням, чи варто та навіщо знімати піну в процесі приготування бульйону, передають Патріоти України.

Але виявляється, що пінка яка утворюється при кипінні супу чи борщу є абсолютно нешкідливою.

Подробиці

Тож чи варто витрачати час на те, щоб очистити вміст каструльки від пінки?

Для початку давайте розберемося, через що взагалі на поверхні бульйону з’являється піна.

Неприглядна піна – білок, що згорнувся. Якщо при приготуванні першої страви використовується свіже і правильно оброблене м’ясо, піна матиме білий або сірий колір.

Якщо бульйон готується з м’яса, в якому багато крові, піна забарвиться в темно-сірий або бурий відтінок.

У свою чергу її кількість залежить від жирності м’яса – у курячому бульйоні її буде найменше, а у свинячому, навпаки, набагато більше.

Якщо ви досі сумніваєтесь, чи варто робити зайві маніпуляції, щоб позбутися непривабливих на вигляд згустків, пам’ятайте, що вони псують зовнішній вигляд бульйону, позбавляючи його прозорості.

Крім цього, білок, що згорнувся, – причина появи специфічного присмаку, який далеко не всім до смаку. Нарешті, ще один фактор, який повинен вас переконати в необхідності ліквідації піни, полягає в тому, що разом з піною на поверхню спливає бруд із не дуже ретельно обробленого шматка м’яса.

Є норма: Яку кількість яєць та цукру використовують досвідчені господині при приготуванні сирників

субота, 15 лютий 2025, 11:10

Для того щоб сирники вийшли ідеальними, важливо дотримуватися пропорцій, передають Патріоти України. Адже надлишок або недолік певних компонентів призводить до того, що страва виходить не такою смачною і ніжною. Найскладніше розібратися з кількістю цук...

Як зробити сирники ще смачнішими? Цей інгредієнт є на кожній кухні

субота, 15 лютий 2025, 10:09

Сирні млинці – відмінний вибір для сніданку або перекусу, передають Патріоти України. Під час приготування важливо змішувати всі компоненти згідно з рецептом. Крім того, ретельно слід підходити до вибору всіх інгредієнтів для тіста, щоб страва вийшла н...