Українська кухня багата на різноманітні смачні страви, але найбільшою популярністю користується сало, вареники та український борщ. Борщ варять на м’ясному або на рибному бульйоні. Найчастіше для приготування цієї страви використовують м’ясний бульйон, передають Патріоти України.
Щоб зварити каструлю смачного борщу, потрібно мати такі продукти:
У 5-літрову каструлю наливають воду на 2/3 об’єму і ставлять на плиту. Після цього потрібно очистити м’ясо від плівок, порубати на шматочки, добре промити й опустити у воду, коли закипить.
Додати пару лаврових листочків, перець-горошок, можна додати корінь петрушки. Варіть на повільному вогні, поки м’ясо не стане м’яким, потім його дістають.
Весь час потрібно знімати пінку, що з’являється. Коли бульйон звариться, вийняти спеції, відокремити м’ясо від кісточок.
Поки бульйон готується, потрібно почистити картоплю і приготувати засмажку з овочів. Для цього порізати дрібно цибулю й покласти на сковорідку, в якій нагріта олія, після цього додати дрібно нарізаний соломкою буряк, морквину, солодкий перець, нарізаний кубиками.
Через 5 хвилин вилити в сковорідку томатний сік або натерті на тертці помідори і смажити до м’якості овочів.
Картоплю, нарізану кубиками, кладуть у бульйон і варять до її напівготовності, після чого в каструлю викладають засмажку з овочів, кип’ятять 5 хвилин і додають нарізану капусту.
Капуста звариться через 7-10 хвилин. Одночасно з капустою кладуть шматочки м’яса, лавровий лист, спеції.
Наприкінці варіння кладуть товчене сало (50 г) з часником, солять за смаком, додають зелень кропу і петрушки. Готовому борщу потрібно дати настоятись близько півгодини, щоб вийшов насичений смак.
Грибний суп – це, мабуть, чудова нагода приготувати ресторанну страву в домашніх умовах. Навіть за мінімальних зусиль ця розкішна страва завжди виходить смачною, передають Патріоти України. Однак деякі хитрощі допоможуть грибному супу стати по-справжнь...
Під час приготування м’ясного бульйону, зокрема з домашньої курки або свинини, якщо ви плануєте робити борщ. Багато хто радить використовувати рис, проте не в кожній страві він потрібен, передають Патріоти України. Існують інші хитрощі досвідчених госп...