Господиням на замітку! Як смажити печінку так, щоб вона була м’якою

Печінка стає твердою, якщо порушувати правила приготування, передають Патріоти України.

За годину до початку приготування печінку потрібно замочити у воді. Деякі досвідчені кулінари спокійно замінюють воду на молоко, але смак від цього не страждає. Така процедура потрібна для того, щоб зробити продукт м’якшим.

Подробиці

Перед початком смаження варто розрізати печінку на невеликі шматочки. Не варто їх робити товщі за один сантиметр. Класти в розігріту з рослинною олією сковороду потрібно маленькі порції, щоб печінка лежала вільно.

Попередньо кожен шматок слід вмочити у борошні.

Зазвичай на приготування яловичої печінки з кожного боку йде від 1 до 2 хвилин.

Приправи до печінки додають тільки після того, як просмажиться одна сторона і шматок буде перевернуто на другу.

Щодо солі, то вона додається лише на заключному етапі смаження.

Господині рекомендують після обсмажування печінку протушкувати. Під час тушкування рекомендується додати сметану чи вершки.

Це така смакота! Секрет хрумкої квашеної капусти

середа, 26 листопад 2025, 10:47

Домашня квашена капуста - справжній суперфуд, багатий на вітамін С і корисні ферменти. Квашену капусту ще називають еліксиром молодості для жінок. Вона легко готується, зберігає свіжість і смак, а головне - не має нічого спільного з маринованою капусто...

А ви це знали? Еспресо чи просто чорна кава - який напій справді потужніший і корисніший

середа, 26 листопад 2025, 9:43

Чорна кава та еспресо - популярні способи приготувати напій із кавових зерен, проте за рівнем кофеїну та антиоксидантів вони помітно відрізняються, передають Патріоти України. Якщо порівнювати однакові за об'ємом порції, еспресо зазвичай виявляється бі...