Господиням на замітку: Названо три інгредієнти, які допоможуть зберегти яскраво-червоний колір борщу

Борщ у всіх сім'ях готують по-своєму. Особливості стосуються як самих компонентів, черговості їх додавання, так і складу зажарки. Для того, щоб страва зберегла яскраво-червоний колір, потрібно використовувати один із трох інгредієнтів, передають Патріоти України.

Головне у борщі – оригінальний смак та насичений колір. У багатьох господарок традиційна українська страва виходить блідою. Це тому, що буряк під час тривалої термічної обробки виварюється. В результаті, бульйон виходить не червоний, а світло-оранжевий. Такий борщ виглядає набагато менш апетитним.

Щоб уникнути поширеної проблеми, потрібно додавати в засмажку один із трьох інгредієнтів. Це лимонний сік, лимонна кислота чи оцет.

Спочатку потрібно обсмажити на олії цибулю, нарізану кубиком. Потім потрібно додати терту моркву, і тільки потім - натертий буряк. Коли овочі підрум'яняться, посипте їх цукром і збризніть кількома краплями оцту. На 5-літрову каструлю знадобиться столова ложка оцту.

Оцет успішно замінює лимонну кислоту. Її потрібно додати на кінчику ножа для маленької порції борщу, або 3/4 чайної ложки - на велику каструлю.

Спробуйте використати лимонний сік, який допоможе зберегти яскраво-червоний колір страви. Однак пам'ятайте, що готову засмажку потрібно додавати в борщ максимум за 5-10 хвилин до завершення варіння. При цьому доводити борщ до готовності слід дуже повільному вогні, а потім дати йому настоятися кілька годин.

Ви будете здивовані! Дослідники назвали овоч, який ефективно підіймає рівень "хорошого" холестерину

четвер, 25 квітень 2024, 6:56

З кожним роком у людському організмі зростає рівень холестерину. Щоб цьому запобігти, можна кинути палити, зменшити споживання алкоголю та підтримувати свою вагу на нормальному рівні. Як пише Healthdigest, щоб знизити рівень загального холестерину, мож...

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...