Господиням на замітку: Названо три інгредієнти, які допоможуть зберегти яскраво-червоний колір борщу

Борщ у всіх сім'ях готують по-своєму. Особливості стосуються як самих компонентів, черговості їх додавання, так і складу зажарки. Для того, щоб страва зберегла яскраво-червоний колір, потрібно використовувати один із трох інгредієнтів, передають Патріоти України.

Головне у борщі – оригінальний смак та насичений колір. У багатьох господарок традиційна українська страва виходить блідою. Це тому, що буряк під час тривалої термічної обробки виварюється. В результаті, бульйон виходить не червоний, а світло-оранжевий. Такий борщ виглядає набагато менш апетитним.

Щоб уникнути поширеної проблеми, потрібно додавати в засмажку один із трьох інгредієнтів. Це лимонний сік, лимонна кислота чи оцет.

Спочатку потрібно обсмажити на олії цибулю, нарізану кубиком. Потім потрібно додати терту моркву, і тільки потім - натертий буряк. Коли овочі підрум'яняться, посипте їх цукром і збризніть кількома краплями оцту. На 5-літрову каструлю знадобиться столова ложка оцту.

Оцет успішно замінює лимонну кислоту. Її потрібно додати на кінчику ножа для маленької порції борщу, або 3/4 чайної ложки - на велику каструлю.

Спробуйте використати лимонний сік, який допоможе зберегти яскраво-червоний колір страви. Однак пам'ятайте, що готову засмажку потрібно додавати в борщ максимум за 5-10 хвилин до завершення варіння. При цьому доводити борщ до готовності слід дуже повільному вогні, а потім дати йому настоятися кілька годин.

От у чому секрет! Що потрібно додавати до тіста, щоб випічка не черствіла

вівторок, 19 березень 2024, 10:14

Розповідаємо, що робити, щоб булочки, хліб, будь-яка випічка довго не черствіли, передають Патріоти України. Всі ми знаємо, якою смачною та м'якою є свіжоспечена випічка. Проте потім вона починає швидко черствіти. Але цей процес можна попередити, якщо ...

Не робіть так! Названо помилки, через які розсіл у квашеній капусті стає густим

вівторок, 19 березень 2024, 9:55

Процес приготування здається на перший погляд простим і невигадливим, тому не всі припускають ймовірність помилки. Однак через деякі недоліки закуска може бути зіпсована, передають Патріоти України. Якщо ви помітили, що розсіл став занадто густим, наче...