Господиням на замітку! Що зробити, щоб розсіл маринованих огірків не помутнів у банці

У червні стартує сезон заготовок, а засолені огірки в банку – одна з популярних страв. Є десятки різних рецептів, але є одна досить поширена проблема – помутніння розсолу, передають Патріоти України.

Дотримання кількох правил приготування маринованих огірків позбавить такого сценарію, адже помутніння іноді завершується «вибухом» банок. Досить не повторювати помилок, які роблять багато господинь. Досвідчені кулінари на основі своїх невдач визначили 5 хитрощів, пов’язаних із приготуванням маринованих огірків.

Миття банок

Помутніти розсіл може через те, що банки погано вимиті: залишилися сліди забруднень, пил або миючий засіб. Щоб не зіткнутися із цією проблемою, потрібно на совість мити банки.

Миття продуктів

Перед приготуванням огірки, часник, пряні трави та інші інгредієнти ретельно миють. Якщо зробити це абияк, то висока ймовірність помутніння.

Низькоякісні кришки

Кришки захищають консерви від впливу довкілля, підтримують оптимальну мікрофлору. Низькоякісні кришки можуть не впоратися із цим завданням, а результат відомий – помутніння.

Сіль

Для засолювання використовують виключно велику кухонну сіль. Кулінари вказують, що морська та йодована для цього завдання не годяться.

Сорт огірків

Не всі огірки підходять для маринування. Господині вибирають ті сорти, які можуть бути використані для даної мети.

Оцінять всі! Як на сковороді приготувати смачну альтернативу піци за 10 хвилин

неділя, 15 червень 2025, 19:07

За цим рецептом можна приготувати відкритий пиріг на сковороді. Рецепт стане в нагоді на той випадок, коли дуже хочеться чимось ситним перекусити, а в холодильнику є тільки найпростіші продукти і часу на приготування не так багато, передають Патріоти У...

А ви це знали? Що буде з організмом, якщо їсти гречку щодня

неділя, 15 червень 2025, 17:35

Якщо їсти гречку щодня, організм отримає як користь, так і можливі ризики, залежно від кількості, способу приготування та загального раціону, передають Патріоти України. Висновок: Їсти гречку щодня — не шкідливо, якщо вона є частиною збалансованого ра...