Готуємо вдома: Відомий кухар розповів все про сир, щоб піца вийшла бездоганною

Справжня піца - це тісто, соус, сир, а потім усе інше. Сир - продукт делікатний і вимагає до себе особливої уваги. Експерти впевнені, що сир - це головний інгредієнт цієї італійської страви. Яким має бути правильний сир для піци, розповів засновник мережі "ПіцаХата" Олег Юдалевич, зазначають Патріоти України.

За його словами, найкращий сир для піци - це молода моцарела кремової консистенції. Вона не твердне, не змінює після нагріву свій смак і аромат на більш різкий.

"Уважно прочитайте на етикетці, щоб це не був сирний продукт. Натирати потрібно на тертці з великими отворами і розсипати рівномірно на весь корж", - радить шеф.

Скільки сиру має бути в "правильній" піці

Моцарела має бути м'якою і водночас пружною на дотик, з терміном реалізації не більше ніж 4 тижні, жирністю 50%.

Вага сиру на одну піцу в співвідношенні не менш ніж 0,5 до 1 з тістом (на 400 грамів тіста мінімум 200 грамів сиру, а краще один до одного).

Фото: засновник мережі "ПіцаХата" Олег Юдалевич

Сир у піці відіграє дві важливі ролі:

  • наповнює її особливим смаком;
  • створює унікальне середовище, яке піднімає на щабель вище смак інших інгредієнтів.

Експерт рекомендує викладати моцарелу зверху на інші начинки.

Яким сиром можна додатково збагатити піцу

Окрім моцарелли можна взяти сир гауда 50% жирності. Також сир пармезан (не менше року витримки, бажано італійський) - він додає особливого присмаку і ним посипають гарячу піцу відразу після випікання.

Для любителів сиру з пліснявою - сири рокфор чи "дор блю ріжемо кубиками і розкладаємо по всій поверхні.

Наприклад, в популярній піці "Чотири сири" використовують зазвичай моцарелу (50% ваги тіста), гауду (25% ваги тіста), рокфор (чи дор блю - сири з пліснявою, 15% ваги тіста) та пармезан (10% ваги тіста).

Пармезаном піцу треба посипати після випікання. Зверніть увагу, найкраще сирна піца смакує на білому соусі. В домашніх умовах можна використати звичайні вершки 18% жирності.

"Пропорції сиру можна змінювати за власним смаком і взагалі, не бійтеся і експериментуйте зі смаками", - додав шеф-кухар.

Просто ідеальні! Як приготувати апетитні сирні оладки, за якими всі вишикуються в чергу

п’ятниця, 22 листопад 2024, 22:10

Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...