Як приготувати розсипчасту гречку: ТОП-3 правила

З гречки може вийти як самостійна страва, так і апетитний гарнір до м’яса, овочів, риби, грибів, передають Патріоти України.

Багато хто намагається готувати крупу так, щоб вона вийшла розсипчастою.

Подробиці

Розсипчаста гречка вважається ідеальною.

Однак досягти такого результату виходить не завжди.

Про які три правила не варто забувати:

1.Попередня підготовка.

Якщо ви хочете, щоб гречка вийшла смачною і змогла якісно розваритися, її потрібно промити у воді. Перед промиванням потрібно перебрати крупу, потім промити і залишити у воді на 15 хвилин.

Потім знову промийте гречку, поки вода стане чистою.

Можна не замочувати крупу, а ретельно її промити протягом 5-10 хвилин.

2.Співвідношення води.

Співвідношення води та крупи завжди має бути точним, оскільки від цього залежить якість гарніру.

Якщо налити мало води, то каша просто згорить. Якщо додати більше, крупа первариться, що зробить зовнішній вигляд гречки не зовсім апетитним.

3.Правильне варіння.

Не забувайте про те, що гречка солиться на початку приготування. До кипіння варто готувати гарнір без кришки.

Після цього важливо частину каструлі прикрити кришкою, проте повністю закривати гречку не варто.

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...