Як приготувати смачне малинове варення і зберегти вітаміни

Стигла малина – тендітна ягода, яка ще ніжніша, ніж полуниця. Найчастіше вона втрачає свою форму навіть до того, як потрапляє у варення, а тому заготовками краще займатися відразу, знявши ягоду з куща, якщо є така можливість. Так можна зварити ідеальне варення, передають Патріоти України.

Малинові хитрощі

Досвідчені господині поділилися деякими хитрощами, які допоможуть зварити корисне варення, зберегти форму ягід та вітаміни. По-перше, мити дачну або лісову малину – помилка. Через зайву воду варення втрачає свій природний аромат, а також підвищуються шанси на появу плісняви.

По-друге, важливо дотримуватися пропорцій під час консервації.Правильним співвідношенням ягід та цукру вважається 1:1. Найкраще сухі ягоди засипати цукром і залишити на ніч.

По-третє, щоб зварити цілі ягоди, не потрібно довго кип’ятити варення. Достатньо просто довести до кипіння та зняти ємність з вогню. Після остигання так роблять ще двічі, а потім розливають варення по банках.

Можна вчинити інакше.

Для цього перед варінням зливають сік, який пустила ягода за час простою в цукрі вночі. Сік доводять до кипіння, після чого виливають у ягоди. Потім усю масу ставлять на плиту і варять на слабкому вогні після закипання 5 хвилин, потім розливають по банкам.

Особливо актуально восени! ТОП-7 продуктів, які можуть врятувати від депресії

четвер, 9 жовтень 2025, 12:45

Дослідження показують, що харчування прямо впливає на настрій і психологічний стан. Ось список продуктів, які допомагають боротися з депресією та підвищують рівень енергії, передають Патріоти України. Багата омега-3 жирними кислотами, які підтримують з...

Це може здивувати! ТОП-8 продуктів, які викликають головний біль

четвер, 9 жовтень 2025, 9:55

Медики попереджають: навіть звичні продукти можуть стати причиною головного болю або мігрені. Найчастіше напад провокують витримані сири, шоколад, червоне вино, ковбаси та фастфуд, передають Патріоти України. За словами дієтологів, у витриманих сирах (...