Як приготувати смачне малинове варення і зберегти вітаміни

Стигла малина – тендітна ягода, яка ще ніжніша, ніж полуниця. Найчастіше вона втрачає свою форму навіть до того, як потрапляє у варення, а тому заготовками краще займатися відразу, знявши ягоду з куща, якщо є така можливість. Так можна зварити ідеальне варення, передають Патріоти України.

Малинові хитрощі

Досвідчені господині поділилися деякими хитрощами, які допоможуть зварити корисне варення, зберегти форму ягід та вітаміни. По-перше, мити дачну або лісову малину – помилка. Через зайву воду варення втрачає свій природний аромат, а також підвищуються шанси на появу плісняви.

По-друге, важливо дотримуватися пропорцій під час консервації.Правильним співвідношенням ягід та цукру вважається 1:1. Найкраще сухі ягоди засипати цукром і залишити на ніч.

По-третє, щоб зварити цілі ягоди, не потрібно довго кип’ятити варення. Достатньо просто довести до кипіння та зняти ємність з вогню. Після остигання так роблять ще двічі, а потім розливають варення по банках.

Можна вчинити інакше.

Для цього перед варінням зливають сік, який пустила ягода за час простою в цукрі вночі. Сік доводять до кипіння, після чого виливають у ягоди. Потім усю масу ставлять на плиту і варять на слабкому вогні після закипання 5 хвилин, потім розливають по банкам.

Не робіть помилок! У каструлі з якого металу категорично не можна варити варення

вівторок, 15 липень 2025, 19:05

Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...

Просто і геніально! Що робити з кавуном, щоб він ніколи не псувся

вівторок, 15 липень 2025, 17:30

Кавун - один із найулюбленіших літніх фруктів, який освіжає у спекотні дні. Але що робити, якщо залишилося багато кавуна, а з’їсти його відразу неможливо? Вихід - заморожування. Чи можна так робити, і які переваги це дає, передають Патріоти України. Чи...