
Стигла малина – тендітна ягода, яка ще ніжніша, ніж полуниця. Найчастіше вона втрачає свою форму навіть до того, як потрапляє у варення, а тому заготовками краще займатися відразу, знявши ягоду з куща, якщо є така можливість. Так можна зварити ідеальне варення, передають Патріоти України.
Досвідчені господині поділилися деякими хитрощами, які допоможуть зварити корисне варення, зберегти форму ягід та вітаміни. По-перше, мити дачну або лісову малину – помилка. Через зайву воду варення втрачає свій природний аромат, а також підвищуються шанси на появу плісняви.
По-друге, важливо дотримуватися пропорцій під час консервації.Правильним співвідношенням ягід та цукру вважається 1:1. Найкраще сухі ягоди засипати цукром і залишити на ніч.
По-третє, щоб зварити цілі ягоди, не потрібно довго кип’ятити варення. Достатньо просто довести до кипіння та зняти ємність з вогню. Після остигання так роблять ще двічі, а потім розливають варення по банках.
Можна вчинити інакше.
Для цього перед варінням зливають сік, який пустила ягода за час простою в цукрі вночі. Сік доводять до кипіння, після чого виливають у ягоди. Потім усю масу ставлять на плиту і варять на слабкому вогні після закипання 5 хвилин, потім розливають по банкам.
Чи знаєте ви, що неправильне заморожування м’яса може не лише зіпсувати його смак, а й завдати шкоди здоров’ю? Багато людей допускають одну поширену помилку - тримають м’ясо в морозилці занадто довго, навіть не підозрюючи про наслідки, передають Патріо...
Стан нашого здоров’я дуже залежить від того, що ми їмо щодня. Шкідлива їжа може негативно впливати не лише на фігуру, а й викликати серйозні порушення в організмі. Всі знають, що здоров’я серця пов’язане зі станом наших судин. Вживаючи шкідливу їжу, ми...