Як приготувати високі та пишні сирники:ТОП-5 кулінарних хитрощів

Сирники — вони бажана солодка страва на столі у будній чи вихідний день. І критеріями їх якості є пишність та висота. Не завжди виходять саме такі, як хотілося б. Є кілька кулінарних хитрощів, які допоможуть раз і назавжди вирішити питання вдалих сирників, передають Патріоти України.

Лайфхаки апетитних сирників

Кисломолочний сир може бути вологим, а це може зашкодити структурі тіста. В цьому випадку варто перед приготуванням позбутись зайвої рідини. Можете покласти на деякий час сир у друшляк, щоб стекла сироватка.

Потрібно дотримуватись кулінарних пропорцій, які подані в рецепті. Вони є запорукою правильної консистенції. На кожні 0,4 кг сиру беруть 1 яйце, 40 г цукру та 2,5 ст.л. борошна. Пшеничне можна замінювати рисовим або манкою.

До речі, щодо цукру. Його не рекомендують класти більше норми. Сирники будуть текти солодким сиропом, що буде заважати їх смажити. Цукор робить тісто рідкішим. Це стосується і яєць.

Якщо ви готуєте сирники з манкою, дотримуйтесь пропорцій. Як було сказано, варто брати біля 2 столових ложок. Після додавання дайте манці з тістом повзаємодіяти. Залиште тісто на 15-20 хвилин, а потім починайте смажити сирники.

Обвалювати в борошні сирники варто наприкінці, коли формуєте. Спершу зробіть їх високими, а потім обережно викладіть на сковороду з маслом. Вогонь має бути слабким. Сковороду беріть із товстим дном. На тонших будуть швидко підгорати.

Якщо хочете приготувати сирники без масла. Тоді злегка обсмажте на мінімальній кількості масла чи олії, щоб утворилась скоринка, та переставляйте в духовку допікатись.

Ці лайфхаки допоможуть приготувати смачні та високі сирники. Вони будуть апетитні з золотистою скоринкою. Смачного!

Як приготувати тонкі млинці з дірочками

субота, 14 червень 2025, 10:15

При приготуванні таких млинців господиням доводиться враховувати масу тонкощів і деталей, адже інакше страва не вийде. Однак є простий рецепт, який неможливо забути, адже всі інгредієнтів потрібно додавати в одній і тій самій кількості, передають Патрі...

Що зробити з помідорами, щоб вони не зіпсували салат зайвою рідиною

субота, 14 червень 2025, 9:14

Помідори – постійний інгредієнт багатьох овочевих салатів. Проте господині, які хоч раз пробували приготувати салат із помідорами, на свій жаль згодом виявляли, що овоч пустив сік, передають Патріоти України. Для того, щоб соковиті томати не вплинули н...