Сирники — вони бажана солодка страва на столі у будній чи вихідний день. І критеріями їх якості є пишність та висота. Не завжди виходять саме такі, як хотілося б. Є кілька кулінарних хитрощів, які допоможуть раз і назавжди вирішити питання вдалих сирників, передають Патріоти України.
Кисломолочний сир може бути вологим, а це може зашкодити структурі тіста. В цьому випадку варто перед приготуванням позбутись зайвої рідини. Можете покласти на деякий час сир у друшляк, щоб стекла сироватка.
Потрібно дотримуватись кулінарних пропорцій, які подані в рецепті. Вони є запорукою правильної консистенції. На кожні 0,4 кг сиру беруть 1 яйце, 40 г цукру та 2,5 ст.л. борошна. Пшеничне можна замінювати рисовим або манкою.
До речі, щодо цукру. Його не рекомендують класти більше норми. Сирники будуть текти солодким сиропом, що буде заважати їх смажити. Цукор робить тісто рідкішим. Це стосується і яєць.
Якщо ви готуєте сирники з манкою, дотримуйтесь пропорцій. Як було сказано, варто брати біля 2 столових ложок. Після додавання дайте манці з тістом повзаємодіяти. Залиште тісто на 15-20 хвилин, а потім починайте смажити сирники.
Обвалювати в борошні сирники варто наприкінці, коли формуєте. Спершу зробіть їх високими, а потім обережно викладіть на сковороду з маслом. Вогонь має бути слабким. Сковороду беріть із товстим дном. На тонших будуть швидко підгорати.
Якщо хочете приготувати сирники без масла. Тоді злегка обсмажте на мінімальній кількості масла чи олії, щоб утворилась скоринка, та переставляйте в духовку допікатись.
Ці лайфхаки допоможуть приготувати смачні та високі сирники. Вони будуть апетитні з золотистою скоринкою. Смачного!
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...