
Сирники — вони бажана солодка страва на столі у будній чи вихідний день. І критеріями їх якості є пишність та висота. Не завжди виходять саме такі, як хотілося б. Є кілька кулінарних хитрощів, які допоможуть раз і назавжди вирішити питання вдалих сирників, передають Патріоти України.
Кисломолочний сир може бути вологим, а це може зашкодити структурі тіста. В цьому випадку варто перед приготуванням позбутись зайвої рідини. Можете покласти на деякий час сир у друшляк, щоб стекла сироватка.
Потрібно дотримуватись кулінарних пропорцій, які подані в рецепті. Вони є запорукою правильної консистенції. На кожні 0,4 кг сиру беруть 1 яйце, 40 г цукру та 2,5 ст.л. борошна. Пшеничне можна замінювати рисовим або манкою.
До речі, щодо цукру. Його не рекомендують класти більше норми. Сирники будуть текти солодким сиропом, що буде заважати їх смажити. Цукор робить тісто рідкішим. Це стосується і яєць.
Якщо ви готуєте сирники з манкою, дотримуйтесь пропорцій. Як було сказано, варто брати біля 2 столових ложок. Після додавання дайте манці з тістом повзаємодіяти. Залиште тісто на 15-20 хвилин, а потім починайте смажити сирники.
Обвалювати в борошні сирники варто наприкінці, коли формуєте. Спершу зробіть їх високими, а потім обережно викладіть на сковороду з маслом. Вогонь має бути слабким. Сковороду беріть із товстим дном. На тонших будуть швидко підгорати.
Якщо хочете приготувати сирники без масла. Тоді злегка обсмажте на мінімальній кількості масла чи олії, щоб утворилась скоринка, та переставляйте в духовку допікатись.
Ці лайфхаки допоможуть приготувати смачні та високі сирники. Вони будуть апетитні з золотистою скоринкою. Смачного!
Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...
Горох - дуже ситний і смачний продукт, який можна використовувати для приготування супів, а також пирогів і паштетів. Якщо ви хочете, щоб горох був м'яким у стравах, кулінари радять додавати соду у воду, вона зробить горох м'яким, передають Патріоти Ук...