Запечена риба – це страва, яку полюбляють майже всі. Така риба чудово поєднується з багатьма гарнірами. Ось тільки є у страви один серйозний недолік: у процесі запікання вона може втратити соковитість, передають Патріоти України.
Втім, у досвідчених кулінарів запечена риба ніколи не виходить сухою і жорсткою. Справа в тому, що досвідчені гурмани завжди дотримуються трьох простих правил при приготуванні страви.
Розморожування риби повинно здійснюватися за відносно низької температури. Тому продукт треба перекласти із морозильної камери на полицю холодильника. А ось класти рибу на тарілку, що стоїть на столі, не варто. Справа в тому, що продукт має розморожуватися повільно.
Одним із секретів м’якості та соковитості риби є її правильна попередня обробка. Продукт варто відправити у глибоку ємність із маринадом. Ідеально, якщо в ролі останнього виступить суміш оливкової олії, лимонного соку та різних прянощів.
Деко або форму для запікання з рибою, поміщайте в розігріту духовку до 200 градусів. Тривалість приготування залежить від ваги та розміру продукту. Якщо потрібно запекти кілограмову рибу, то доведеться почекати 40 хвилин. А ось маленька рибка приготуються за 20 хвилин.
Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...
Кавун - один із найулюбленіших літніх фруктів, який освіжає у спекотні дні. Але що робити, якщо залишилося багато кавуна, а з’їсти його відразу неможливо? Вихід - заморожування. Чи можна так робити, і які переваги це дає, передають Патріоти України. Чи...