Запечена риба – це страва, яку полюбляють майже всі. Така риба чудово поєднується з багатьма гарнірами. Ось тільки є у страви один серйозний недолік: у процесі запікання вона може втратити соковитість, передають Патріоти України.
Втім, у досвідчених кулінарів запечена риба ніколи не виходить сухою і жорсткою. Справа в тому, що досвідчені гурмани завжди дотримуються трьох простих правил при приготуванні страви.
Розморожування риби повинно здійснюватися за відносно низької температури. Тому продукт треба перекласти із морозильної камери на полицю холодильника. А ось класти рибу на тарілку, що стоїть на столі, не варто. Справа в тому, що продукт має розморожуватися повільно.
Одним із секретів м’якості та соковитості риби є її правильна попередня обробка. Продукт варто відправити у глибоку ємність із маринадом. Ідеально, якщо в ролі останнього виступить суміш оливкової олії, лимонного соку та різних прянощів.
Деко або форму для запікання з рибою, поміщайте в розігріту духовку до 200 градусів. Тривалість приготування залежить від ваги та розміру продукту. Якщо потрібно запекти кілограмову рибу, то доведеться почекати 40 хвилин. А ось маленька рибка приготуються за 20 хвилин.
Ось список продуктів, які містять найбільше білка — як тваринного, так і рослинного походження. Вони підходять для нарощування м’язів, схуднення або просто здорового харчування, передають Патріоти України. . Хочеш — можу скласти добовий білковий раціо...
З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...