Як зробити смачне пюре без грудочок - 5 секретів ідеального гарніру

Картопляне пюре - один з варіантів гарніру, який майже завжди вважається безпрограшним. Нюанс в тому, що багато що залежить від сорту картоплі - якщо вона не смачна, то і пюре вийде таким же. Однак, ситуація не патова, передають Патріоти України.

Чому пюре виходить водянистим або схоже на клей - помилки і секрети

Правильно приготоване пюре має вершкову структуру і приємний жовтий відтінок. Готувати його просто, але важливо знати про деякі хитрощі, які допоможуть вам перетворити звичайний гарнір на витвір мистецтва:

  • ретельно мити бульби перед чищенням, інакше картопля вбере земляний запах;
  • нарізати картоплю відразу після чистки, якщо залишити надовго у воді - вимиється крохмаль;
  • закладати картоплю в підсолену киплячу воду;
  • воду наливати так, щоб вона повністю покривала картоплю, а після закипання варити овоч 20-25 хвилин під кришкою;
  • ні в якому разі не використовувати блендер або комбайн - тільки толкушку.

Коли картопля звариться, вам потрібно злити воду і перетерти овочі товкачем. Тільки після цього додавати частинами вершкове масло, гаряче молоко або гарячі вершки. У холодному вигляді їх вливати не можна - пюре злипнется і буде мати сірий відтінок. Також пюре не варто готувати про запас - краще з'їдати відразу, інакше з часом гарнір втратить свій смак.

Ніжне пюре - рецепт з вершками або молоком

  • картопля - 12 шт;
  • вершки - 1\2 склянки або молоко 1 склянка;
  • масло вершкове - 2 ст. л;
  • сіль - за смаком.

Картоплю вимити, очистити, знову промити і відварити до готовності. Воду злити, накрити ємність з картоплею рушником і відпарити на маленькому вогні до тих пір, поки овоч не побіліє (так він краще вбере вершки і масло). Розім'яти картоплю, додати розтоплене вершкове масло, перемішати. Потім влити гарячі вершки (молоко) і злегка збити пюре. В кінці посолити і\або додати улюблені приправи.

Повітряне пюре - рецепт на воді

  • картопля - 1 кг;
  • масло вершкове - 50 гр;
  • сіль - за смаком;
  • масло рослинне - 50 гр;
  • лавровий лист - 2 шт;
  • запашний перець - 6-8 шт;
  • вода - 300-500 мл;
  • приправи - за смаком.

У каструлі з товстим дном розігріти вершкове і рослинне масло, викласти сиру картоплю, нарізану кубиками. Обсмажити її до легкої золотистої скоринки. Влити воду так, щоб вона злегка покривала картоплю, додати лавровий лист, перець і сіль. Варити до готовності, потім відлити 1 склянку картопляного відвару, дістати лавровий лист і перець. Подрібнити картоплю, підливаючи відвар до створення потрібної консистенції пюре.

Просто ідеальні! Як приготувати апетитні сирні оладки, за якими всі вишикуються в чергу

п’ятниця, 22 листопад 2024, 22:10

Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...