Картопляне пюре - один з варіантів гарніру, який майже завжди вважається безпрограшним. Нюанс в тому, що багато що залежить від сорту картоплі - якщо вона не смачна, то і пюре вийде таким же. Однак, ситуація не патова, передають Патріоти України.
Правильно приготоване пюре має вершкову структуру і приємний жовтий відтінок. Готувати його просто, але важливо знати про деякі хитрощі, які допоможуть вам перетворити звичайний гарнір на витвір мистецтва:
Коли картопля звариться, вам потрібно злити воду і перетерти овочі товкачем. Тільки після цього додавати частинами вершкове масло, гаряче молоко або гарячі вершки. У холодному вигляді їх вливати не можна - пюре злипнется і буде мати сірий відтінок. Також пюре не варто готувати про запас - краще з'їдати відразу, інакше з часом гарнір втратить свій смак.
Картоплю вимити, очистити, знову промити і відварити до готовності. Воду злити, накрити ємність з картоплею рушником і відпарити на маленькому вогні до тих пір, поки овоч не побіліє (так він краще вбере вершки і масло). Розім'яти картоплю, додати розтоплене вершкове масло, перемішати. Потім влити гарячі вершки (молоко) і злегка збити пюре. В кінці посолити і\або додати улюблені приправи.
У каструлі з товстим дном розігріти вершкове і рослинне масло, викласти сиру картоплю, нарізану кубиками. Обсмажити її до легкої золотистої скоринки. Влити воду так, щоб вона злегка покривала картоплю, додати лавровий лист, перець і сіль. Варити до готовності, потім відлити 1 склянку картопляного відвару, дістати лавровий лист і перець. Подрібнити картоплю, підливаючи відвар до створення потрібної консистенції пюре.
Перед вами стоїть завдання приготувати поживну вечерю. Ще вона має бути смачна, бо ж всі присутні мають наїстися. Але в холодильнику тільки залишки фаршу. Не встигли купити, зробити, подумати — це вже немає значення. Потрібно щось придумати, щоб котлет...
Гречка часто з’являється на українських кухнях, адже це смачна, поживна й проста в приготуванні крупа. Проте іноді замість розсипчастої ароматної каші ми отримуємо прісну масу без смаку. Причина в елементарних помилках під час приготування, яких легко ...