
Картопляне пюре - один з варіантів гарніру, який майже завжди вважається безпрограшним. Нюанс в тому, що багато що залежить від сорту картоплі - якщо вона не смачна, то і пюре вийде таким же. Однак, ситуація не патова, передають Патріоти України.
Правильно приготоване пюре має вершкову структуру і приємний жовтий відтінок. Готувати його просто, але важливо знати про деякі хитрощі, які допоможуть вам перетворити звичайний гарнір на витвір мистецтва:
Коли картопля звариться, вам потрібно злити воду і перетерти овочі товкачем. Тільки після цього додавати частинами вершкове масло, гаряче молоко або гарячі вершки. У холодному вигляді їх вливати не можна - пюре злипнется і буде мати сірий відтінок. Також пюре не варто готувати про запас - краще з'їдати відразу, інакше з часом гарнір втратить свій смак.
Картоплю вимити, очистити, знову промити і відварити до готовності. Воду злити, накрити ємність з картоплею рушником і відпарити на маленькому вогні до тих пір, поки овоч не побіліє (так він краще вбере вершки і масло). Розім'яти картоплю, додати розтоплене вершкове масло, перемішати. Потім влити гарячі вершки (молоко) і злегка збити пюре. В кінці посолити і\або додати улюблені приправи.
У каструлі з товстим дном розігріти вершкове і рослинне масло, викласти сиру картоплю, нарізану кубиками. Обсмажити її до легкої золотистої скоринки. Влити воду так, щоб вона злегка покривала картоплю, додати лавровий лист, перець і сіль. Варити до готовності, потім відлити 1 склянку картопляного відвару, дістати лавровий лист і перець. Подрібнити картоплю, підливаючи відвар до створення потрібної консистенції пюре.
Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...
Коли справа доходить до приготування рису, співвідношення між кількістю крупи та води має абсолютно вирішальне значення, як і температура, яка готує рис на різних етапах процесу, та тривалість його приготування, передають Патріоти України. Недоварюванн...