Буває, що навіть у досвідчених господинь ніяк не виходить приготувати рисову кашу росипчастою та смачною. Така неапетитна страва виходить, якщо під час приготування були допущені помилки. Чому так виходить і які помилки допускаються в процессі приготування рису, розповімо далі, передають Патріоти України.
Бажано, щоб стінки та дно каструлі були товстими, щоб зерна добре прогрівалися. Якщо немає товстостінного посуду, то підійде для приготування будь-яка, але не тонка алюмінієва або сталева каструлька. Вона при цьому не має бути надто високою, інакше крупа не встигне пропаритися.
Якщо цю процедуру проігнорувати, то вийде клейка маса з грудками. Промивають зерна доки вода не стане прозорою. Якщо йдеться про круглий рис, то вперше його можна промити теплою водою.
Наприклад, круглі зерна вимагають більше води. На 1 кг крупи доведеться витратити 1 л 200 мл води. Пропорція для пропареного повинна становити 1 до 2, а для довгозернистого – 1:1.5 або 1:2.
Готується каша на помірному вогні, ближче до мінімального. Після закипання можна перемішати лише один раз.
Процес приготування складає близько 15-20 хвилин. Коричневий рис вариться близько півгодини.
Після приготування будь-який різновид рису залишають на 10-15 хвилин під кришкою. В цей час він ще “доходить”, упарюється.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...