Як зварити рис розсипчастим та смачним: ТОП-4 правила

Буває, що навіть у досвідчених господинь ніяк не виходить приготувати рисову кашу росипчастою та смачною. Така неапетитна страва виходить, якщо під час приготування були допущені помилки. Чому так виходить і які помилки допускаються в процессі приготування рису, розповімо далі, передають Патріоти України.

Рис любить правильний посуд

Бажано, щоб стінки та дно каструлі були товстими, щоб зерна добре прогрівалися. Якщо немає товстостінного посуду, то підійде для приготування будь-яка, але не тонка алюмінієва або сталева каструлька. Вона при цьому не має бути надто високою, інакше крупа не встигне пропаритися.

Рис попередньо треба промити

Якщо цю процедуру проігнорувати, то вийде клейка маса з грудками. Промивають зерна доки вода не стане прозорою. Якщо йдеться про круглий рис, то вперше його можна промити теплою водою.

Різні види рису варяться різними способами

Наприклад, круглі зерна вимагають більше води. На 1 кг крупи доведеться витратити 1 л 200 мл води. Пропорція для пропареного повинна становити 1 до 2, а для довгозернистого – 1:1.5 або 1:2.

Не можна мішати рис у процесі приготування

Готується каша на помірному вогні, ближче до мінімального. Після закипання можна перемішати лише один раз.

Процес приготування складає близько 15-20 хвилин. Коричневий рис вариться близько півгодини.

Після приготування будь-який різновид рису залишають на 10-15 хвилин під кришкою. В цей час він ще “доходить”, упарюється.

Джерело: ПростоВей

Не робіть помилок! Чому гречка виходить несмачною

середа, 21 травень 2025, 19:05

Гречка часто з’являється на українських кухнях, адже це смачна, поживна й проста в приготуванні крупа. Проте іноді замість розсипчастої ароматної каші ми отримуємо прісну масу без смаку. Причина в елементарних помилках під час приготування, яких легко ...

Смакота! Коржі замість хліба на сковороді без розпушувача

середа, 21 травень 2025, 18:12

До перших страв ідеально смакують такі коржі, швидко готуються, доки суп чи борщ гріється. Якщо нема часу пекти хліб, то зробіть йому заміну. Рідні чи й гості оцінять, передають Патріоти України. Для приготування беремо:. Кефір кімнатної температури по...