Як зварити стару картоплю, щоб на смак не можна було відрізнити від молодої

Молода картопля має свій неповторний смак, завдяки якому її рідко пускають на приготування пюре, а їдять цілою, передають Патріоти України.

Старі бульби мають зовсім інший смак, далекий від молодого врожаю. Але навіть їх можна зварити так, що не відрізниш від молодої картоплі. Як досягти такого ефекту.

Подробиці

Перетворити стару картоплю на молоду не вдасться. Можна лише замаскувати її недоліки, а допоможе в цьому цукор.

Як варити картоплю з цукром

Отже, бульби потрібно промити, залити холодною водою і залишити вимочуватися на 1,5-2 години. Насамперед це необхідно для тих картоплин, які почали в’янути та морщитись.

Тепер можна чистити картоплю. Після вимочування вони стануть більш пружними, але можуть стати рідкими на смак. Саме для цього у воду потрібно додати цукор.

Картоплю складають у каструлю з холодною водою, ставлять на вогонь і доводять до кипіння.

Як тільки вода закипить, додаємо 2 чайні ложки цукру та 1 чайну ложку лимонного соку і варимо до готовності.

Завдяки цукру картопля вийде на смак, близький до молодої.

Щодо солі, то на 1 літр води додають 1 ч. л. солі відразу після закипання води.

Це така смакота! Качині ніжки зі сливами у пиві - справжня магія на святковому столі

п’ятниця, 5 грудень 2025, 11:45

Суперфіналістка кулінарного шоу "МайстерШеф" Ольга Рябенко, яка поділилася рецептом оссобуко, розповіла, як приготувати качині ніжки зі сливами у пиві, передають Патріоти України. «КАЧИНІ НІЖКИ ЗІ СЛИВАМИ В ПИВІ! Справжня святкова магія на вашому різдв...

Найсолодша хурма вже у магазинах: Як обрати та на що звертати увагу

п’ятниця, 5 грудень 2025, 9:57

Соковита, солодка та повна вітамінів - хурма стає все більш популярним фруктом у наших раціонах. Хоча виглядає екзотично, її сезон припадає саме на час, коли в магазинах закінчуються літні фрукти, передають Патріоти України. Грудень — пік сезону хурми....