Молода картопля має свій неповторний смак, завдяки якому її рідко пускають на приготування пюре, а їдять цілою, передають Патріоти України.
Старі бульби мають зовсім інший смак, далекий від молодого врожаю. Але навіть їх можна зварити так, що не відрізниш від молодої картоплі. Як досягти такого ефекту.
Перетворити стару картоплю на молоду не вдасться. Можна лише замаскувати її недоліки, а допоможе в цьому цукор.
Як варити картоплю з цукром
Отже, бульби потрібно промити, залити холодною водою і залишити вимочуватися на 1,5-2 години. Насамперед це необхідно для тих картоплин, які почали в’янути та морщитись.
Тепер можна чистити картоплю. Після вимочування вони стануть більш пружними, але можуть стати рідкими на смак. Саме для цього у воду потрібно додати цукор.
Картоплю складають у каструлю з холодною водою, ставлять на вогонь і доводять до кипіння.
Як тільки вода закипить, додаємо 2 чайні ложки цукру та 1 чайну ложку лимонного соку і варимо до готовності.
Завдяки цукру картопля вийде на смак, близький до молодої.
Щодо солі, то на 1 літр води додають 1 ч. л. солі відразу після закипання води.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...