Якщо гриби гіркі після смаження: Ось що не так зробила господиня

08

Гірчити можуть як заморожені гриби, так і свіжозібрані, передають Патріоти України.

У будь-якому разі гіркота в приготовлених грибах говорить про те, що їх не готували до смаження чи варіння або робили це не належним чином.

Подробиці

Відразу варто сказати, що будь-яка термічна обробка лисичок повинна проводитися того дня, коли зібрано врожай.

Перед заморожуванням гриби потрібно очистити від сміття, ретельно помити і замочити у холодній воді. Потім їх потрібно висушити та розкласти в морозилці в пакетах.

Також важливо та правильно розморозити гриби, щоб вони не гірчили після часу, проведеного у морозилці.

Потрібно замочити гриби у воді із 1 ст. л. солі та 2-3 щіпками лимонної кислоти.

Якщо йдеться про лисички, їх потрібно викласти на друшляк, а потім бланшувати в киплячій підсоленій воді 5-7 хв. До речі, краще заморожувати дрібні лисички, тоді менше шансів, що вони будуть гірчити.

Щоб лисички не гірчили після смаження, їх можна залити молоком так, щоб воно повністю покрило гриби і залишити на 2-3 години.

Після варіння гриби можна смажити. Якщо після смаження гіркота в грибах залишилася, то краще їх не вживати.

Джерело: ПростоВей

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...