Якщо гриби гіркі після смаження: Ось що не так зробила господиня

08

Гірчити можуть як заморожені гриби, так і свіжозібрані, передають Патріоти України.

У будь-якому разі гіркота в приготовлених грибах говорить про те, що їх не готували до смаження чи варіння або робили це не належним чином.

Подробиці

Відразу варто сказати, що будь-яка термічна обробка лисичок повинна проводитися того дня, коли зібрано врожай.

Перед заморожуванням гриби потрібно очистити від сміття, ретельно помити і замочити у холодній воді. Потім їх потрібно висушити та розкласти в морозилці в пакетах.

Також важливо та правильно розморозити гриби, щоб вони не гірчили після часу, проведеного у морозилці.

Потрібно замочити гриби у воді із 1 ст. л. солі та 2-3 щіпками лимонної кислоти.

Якщо йдеться про лисички, їх потрібно викласти на друшляк, а потім бланшувати в киплячій підсоленій воді 5-7 хв. До речі, краще заморожувати дрібні лисички, тоді менше шансів, що вони будуть гірчити.

Щоб лисички не гірчили після смаження, їх можна залити молоком так, щоб воно повністю покрило гриби і залишити на 2-3 години.

Після варіння гриби можна смажити. Якщо після смаження гіркота в грибах залишилася, то краще їх не вживати.

Джерело: ПростоВей

Прості правила: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

субота, 7 червень 2025, 12:12

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...

Буде як у ресторані: Як посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді

субота, 7 червень 2025, 11:12

Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Про...