08
Гірчити можуть як заморожені гриби, так і свіжозібрані, передають Патріоти України.
У будь-якому разі гіркота в приготовлених грибах говорить про те, що їх не готували до смаження чи варіння або робили це не належним чином.
Відразу варто сказати, що будь-яка термічна обробка лисичок повинна проводитися того дня, коли зібрано врожай.
Перед заморожуванням гриби потрібно очистити від сміття, ретельно помити і замочити у холодній воді. Потім їх потрібно висушити та розкласти в морозилці в пакетах.
Також важливо та правильно розморозити гриби, щоб вони не гірчили після часу, проведеного у морозилці.
Потрібно замочити гриби у воді із 1 ст. л. солі та 2-3 щіпками лимонної кислоти.
Якщо йдеться про лисички, їх потрібно викласти на друшляк, а потім бланшувати в киплячій підсоленій воді 5-7 хв. До речі, краще заморожувати дрібні лисички, тоді менше шансів, що вони будуть гірчити.
Щоб лисички не гірчили після смаження, їх можна залити молоком так, щоб воно повністю покрило гриби і залишити на 2-3 години.
Після варіння гриби можна смажити. Якщо після смаження гіркота в грибах залишилася, то краще їх не вживати.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...