Якщо гриби гіркі після смаження: Ось що не так зробила господиня

08

Гірчити можуть як заморожені гриби, так і свіжозібрані, передають Патріоти України.

У будь-якому разі гіркота в приготовлених грибах говорить про те, що їх не готували до смаження чи варіння або робили це не належним чином.

Подробиці

Відразу варто сказати, що будь-яка термічна обробка лисичок повинна проводитися того дня, коли зібрано врожай.

Перед заморожуванням гриби потрібно очистити від сміття, ретельно помити і замочити у холодній воді. Потім їх потрібно висушити та розкласти в морозилці в пакетах.

Також важливо та правильно розморозити гриби, щоб вони не гірчили після часу, проведеного у морозилці.

Потрібно замочити гриби у воді із 1 ст. л. солі та 2-3 щіпками лимонної кислоти.

Якщо йдеться про лисички, їх потрібно викласти на друшляк, а потім бланшувати в киплячій підсоленій воді 5-7 хв. До речі, краще заморожувати дрібні лисички, тоді менше шансів, що вони будуть гірчити.

Щоб лисички не гірчили після смаження, їх можна залити молоком так, щоб воно повністю покрило гриби і залишити на 2-3 години.

Після варіння гриби можна смажити. Якщо після смаження гіркота в грибах залишилася, то краще їх не вживати.

Джерело: ПростоВей

Додавайте ці дві спеції - і чай стане природним "жироспалювачем"

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 8:15

Чай після їжі може не лише зігріти, а й допомогти схуднути. Якщо додати до нього кардамон, він перетвориться на справжній напій для здоров’я та стрункої фігури, передають Патріоти України. Кардамон — одна з найдавніших і найцінніших спецій у світі. Йог...

Що буде, якщо пити молоко щодня - користь і небезпека популярного напою

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 5:45

Молоко з дитинства вважають символом здоров’я. Воно містить кальцій, білок і вітаміни, які підтримують організм. Однак сучасні дослідження показують, що щоденне вживання цього продукту має як переваги, так і недоліки, передають Патріоти України. Молоко...