Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після того, як температура напою стала прийнятною, передають Патріоти України.

Подробиці

Не мають рації як ті, так і інші. Припиняти процедуру потрібно певний момент, інакше чай вийде або занадто слабким, або занадто міцним.

Як заварювати чорний чай

Тривалість заварювання класичного чайного напою повинна становити не менше ніж дві, але й не більше трьох хвилин.

За дотримання цієї умови смак чаю вийде ідеальним.

Як заварювати інші види напою

Білий та зелений чай необхідно заварювати протягом однієї-двох хвилин.

Причому важливе значення для приготування цих напоїв має і температура води. Пакетики не можна заливати вируючою рідиною.

Замість окропу бажано використовувати воду, що трохи охолола. Температура води, підготовленої для білого чаю, має становити 65-70 градусів, а зеленого – 75-80 градусів.

Щодо трав’яного чаю, то його потрібно заварювати у воді, яка щойно дійшла до кипіння. Бажана тривалість процедури – 3-6 хвилин.

Творить дива! Вчені назвали найкорисніший продукт харчування

субота, 27 квітень 2024, 12:30

Дослідники з Університету Вільяма Патерсона в Нью-Джерсі зробили частину роботи за нас. Аналізуючи харчову цінність десятків продуктів і їхній вміст 17 основних поживних речовин, включно з клітковиною, вітаміном С, кальцієм, залізом і білком, вони вияв...

Лише спробуйте! Цей продукт зробить каву неймовірно смачною

субота, 27 квітень 2024, 12:28

Що додати до кави, щоб повністю розкрити й посилити смак цього неймовірного напою, передають Патріоти України. Жоден ранок не обходиться без кави, яка бадьорить, дає силу та піднімає настрій на цілий день. А щоб напій був насиченішим та ароматнішим, мо...