Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після того, як температура напою стала прийнятною, передають Патріоти України.
Не мають рації як ті, так і інші. Припиняти процедуру потрібно певний момент, інакше чай вийде або занадто слабким, або занадто міцним.
Тривалість заварювання класичного чайного напою повинна становити не менше ніж дві, але й не більше трьох хвилин.
За дотримання цієї умови смак чаю вийде ідеальним.
Білий та зелений чай необхідно заварювати протягом однієї-двох хвилин.
Причому важливе значення для приготування цих напоїв має і температура води. Пакетики не можна заливати вируючою рідиною.
Замість окропу бажано використовувати воду, що трохи охолола. Температура води, підготовленої для білого чаю, має становити 65-70 градусів, а зеленого – 75-80 градусів.
Щодо трав’яного чаю, то його потрібно заварювати у воді, яка щойно дійшла до кипіння. Бажана тривалість процедури – 3-6 хвилин.
Деякі господарки рекомендують вимочувати курку перед приготуванням. Вони уточнюють, що цю процедуру потрібно проводити з тушками курок, яких виростили на спеціальних фермах, до домашніх це не стосується, передають Патріоти України. Птахам дають комбіко...
Молоко – дуже корисний напій. Однак при довгому термічному впливі продукт втрачає свої властивості. Тому сотейник, заповнений молочною рідиною, не варто тримати на плиті більше двох хвилин, передають Патріоти України. Проте молоко доходить до кипіння д...