Про це мало хто знає, але термічна обробка посилює корисні властивості моркви. У результаті варіння в овочі збільшується вміст антиоксидантів. Крім того, у багато салатів потрібно класти саме варену моркву, бо така рецептура. Проте у процесі приготування можуть виникнути деякі труднощі, передають Патріоти України.
Проблема, з якою найчастіше зіштовхуються кулінари під час варіння моркви, це те, що процес варіння моркви дуже довгий. Зазвичай термічна обробка овочів займає близько години, а якщо корнеплоди не молоді й великі, то й довше.
Але не лише тривалість приготування засмучує. Овоч, що довгий час перебуває у киплячій воді, часто втрачає свій початковий яскравий колір. Оранжева морква стає жовтою і в страві виглядає менш апетитно. На щастя, існує спосіб впоратися з двома труднощами.
Що додати в киплячу воду
Як тільки вода, в якій обробляється морква, почала кипіти, до неї варто відправити трохи харчової соди.
Тільки не перебільшуйте з цим компонентом. Важливо не зіпсувати смак майбутньої страви і при цьому досягти прискорення варіння. Для цього зазвичай достатньо однієї щіпки — 1/5 ч.л. Спробуйте цю дрібничку і ваша морква звариться швидко без втрати кольору!
Котлети є дуже поширеною стравою, але не всі кулінари можуть похвалитися тим, що вона завжди виходить ідеальною. Іноді ми несвідомо робимо грубі помилки, через які якість м’ясного продукту стає значно нижчою. Які недоліки призводять до провалу на кухні...
Їсти огірки щодня — загалом корисно, але є кілька нюансів, про які варто знати, передають Патріоти України. Якщо немає індивідуальної непереносимості або медичних протипоказань, огірки можна їсти щодня — це корисний і освіжаючий продукт, який підтримує...