Про це мало хто знає, але термічна обробка посилює корисні властивості моркви. У результаті варіння в овочі збільшується вміст антиоксидантів. Крім того, у багато салатів потрібно класти саме варену моркву, бо така рецептура. Проте у процесі приготування можуть виникнути деякі труднощі, передають Патріоти України.
Проблема, з якою найчастіше зіштовхуються кулінари під час варіння моркви, це те, що процес варіння моркви дуже довгий. Зазвичай термічна обробка овочів займає близько години, а якщо корнеплоди не молоді й великі, то й довше.
Але не лише тривалість приготування засмучує. Овоч, що довгий час перебуває у киплячій воді, часто втрачає свій початковий яскравий колір. Оранжева морква стає жовтою і в страві виглядає менш апетитно. На щастя, існує спосіб впоратися з двома труднощами.
Що додати в киплячу воду
Як тільки вода, в якій обробляється морква, почала кипіти, до неї варто відправити трохи харчової соди.
Тільки не перебільшуйте з цим компонентом. Важливо не зіпсувати смак майбутньої страви і при цьому досягти прискорення варіння. Для цього зазвичай достатньо однієї щіпки — 1/5 ч.л. Спробуйте цю дрібничку і ваша морква звариться швидко без втрати кольору!
Відварене м’ясо смачне, коли воно виходить ніжне на смак. Іноді щось йде зовсім за іншим сценарієм, тож задоволення від страви неможливе. І справа зовсім не у майстерності господині, хоча це також важливо, передають Патріоти України. Іноді підводить як...
Гадаю, що ви також любите швидкі рецепти. Приготувати торт буквально за 15 хвилин — це ідеальна історія для будь-якої господині. Пропонуємо вам до уваги торт, для якого не треба випікати коржі та взагалі користуватись духовкою, передають Патріоти Украї...