Ідеальні деруни: ТОП-5 секретів приготування хрумких картопляних оладок без зайвої олії

Деруни -одна з найпопулярніших страв української кухні. Вони повинні тримати форму, мати рум'яну скоринку і бути соковитими всередині. Однак картопляні оладки можуть розвалитися в процесі смаження, а також вийти занадто жирними. Є 5 секретів приготування ідеальної страви, передають Патріоти України

Щоб деруни вийшли по-справжньому вдалими, потрібно правильно вибрати картоплю. Оптимально використовувати сорти з високим вмістом крохмалю. На око це складно визначити, але легко перевірити в такий спосіб. Потрібно розрізати овоч і спробувати з'єднати дві частини, щільно притиснувши їх один до одного. Якщо вони міцно скріплюються, то така картопля підходить для формування виробів.

У тісто для дерунів обов'язково потрібно додати яйце. Одного буде цілком достатньо, щоб поєднати між собою всі інгредієнти.

Картопляні оладки повинні вийти тонкими та ніжними, а не забитими. Бажано додавати в тісто не борошно, а крохмаль. Як варіант, можна використовувати їх порівну – так деруни збережуть специфічний смак. Не забудьте протерти на тертці цибулину, яка також позитивно вплине на смакові відтінки страви.

Найважливіший момент – правильна термічна обробка. Використовуйте сковороду з товстими стінками та якісним антипригарним покриттям. Також важливо не заощаджувати на маслі, щоб деруни не пригоріли. Не потрібно накривати їх кришкою – інакше про золотисту скоринку доведеться забути.

Якщо не хочете, щоб деруни вийшли занадто жирними, після смаження їх потрібно викласти на тарілку з паперовим рушником. Коли зайва олія стече, перекладіть оладки у миску та смакуйте зі сметаною.

Ви будете здивовані! Дослідники назвали овоч, який ефективно підіймає рівень "хорошого" холестерину

четвер, 25 квітень 2024, 6:56

З кожним роком у людському організмі зростає рівень холестерину. Щоб цьому запобігти, можна кинути палити, зменшити споживання алкоголю та підтримувати свою вагу на нормальному рівні. Як пише Healthdigest, щоб знизити рівень загального холестерину, мож...

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...