Ідеальні деруни: ТОП-5 секретів приготування хрумких картопляних оладок без зайвої олії

Деруни -одна з найпопулярніших страв української кухні. Вони повинні тримати форму, мати рум'яну скоринку і бути соковитими всередині. Однак картопляні оладки можуть розвалитися в процесі смаження, а також вийти занадто жирними. Є 5 секретів приготування ідеальної страви, передають Патріоти України

Щоб деруни вийшли по-справжньому вдалими, потрібно правильно вибрати картоплю. Оптимально використовувати сорти з високим вмістом крохмалю. На око це складно визначити, але легко перевірити в такий спосіб. Потрібно розрізати овоч і спробувати з'єднати дві частини, щільно притиснувши їх один до одного. Якщо вони міцно скріплюються, то така картопля підходить для формування виробів.

У тісто для дерунів обов'язково потрібно додати яйце. Одного буде цілком достатньо, щоб поєднати між собою всі інгредієнти.

Картопляні оладки повинні вийти тонкими та ніжними, а не забитими. Бажано додавати в тісто не борошно, а крохмаль. Як варіант, можна використовувати їх порівну – так деруни збережуть специфічний смак. Не забудьте протерти на тертці цибулину, яка також позитивно вплине на смакові відтінки страви.

Найважливіший момент – правильна термічна обробка. Використовуйте сковороду з товстими стінками та якісним антипригарним покриттям. Також важливо не заощаджувати на маслі, щоб деруни не пригоріли. Не потрібно накривати їх кришкою – інакше про золотисту скоринку доведеться забути.

Якщо не хочете, щоб деруни вийшли занадто жирними, після смаження їх потрібно викласти на тарілку з паперовим рушником. Коли зайва олія стече, перекладіть оладки у миску та смакуйте зі сметаною.

ТОП-5 помилок, які роблять пиріжки сухими

вівторок, 10 червень 2025, 7:08

Домашня випічка подобається всім. Досить часто господині готують пиріжки до приходу гостей чи чаювання у компанії домочадців. Приготувати таку страву можна просто та швидко. Але далеко не всі можуть похвалитися ідеальним смаком чи текстурою. Зазвичай к...

А ви це знали? Навіщо господині посипають бекон борошном під час смаження

вівторок, 10 червень 2025, 6:07

Популярний англійський сніданок неодмінно включає яйця, тушковану квасолю, тости і смажений бекон. Останнім часом підсмажені шматочки бекону можна часто помітити на столах та у представників інших країн. Однак не всі господині знають, як правильно смаж...