Деруни -одна з найпопулярніших страв української кухні. Вони повинні тримати форму, мати рум'яну скоринку і бути соковитими всередині. Однак картопляні оладки можуть розвалитися в процесі смаження, а також вийти занадто жирними. Є 5 секретів приготування ідеальної страви, передають Патріоти України
Щоб деруни вийшли по-справжньому вдалими, потрібно правильно вибрати картоплю. Оптимально використовувати сорти з високим вмістом крохмалю. На око це складно визначити, але легко перевірити в такий спосіб. Потрібно розрізати овоч і спробувати з'єднати дві частини, щільно притиснувши їх один до одного. Якщо вони міцно скріплюються, то така картопля підходить для формування виробів.
У тісто для дерунів обов'язково потрібно додати яйце. Одного буде цілком достатньо, щоб поєднати між собою всі інгредієнти.
Картопляні оладки повинні вийти тонкими та ніжними, а не забитими. Бажано додавати в тісто не борошно, а крохмаль. Як варіант, можна використовувати їх порівну – так деруни збережуть специфічний смак. Не забудьте протерти на тертці цибулину, яка також позитивно вплине на смакові відтінки страви.
Найважливіший момент – правильна термічна обробка. Використовуйте сковороду з товстими стінками та якісним антипригарним покриттям. Також важливо не заощаджувати на маслі, щоб деруни не пригоріли. Не потрібно накривати їх кришкою – інакше про золотисту скоринку доведеться забути.
Якщо не хочете, щоб деруни вийшли занадто жирними, після смаження їх потрібно викласти на тарілку з паперовим рушником. Коли зайва олія стече, перекладіть оладки у миску та смакуйте зі сметаною.
Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...
Молочні пончики, приготовлені вдома, будуть смачними та ніжними, якщо зробити правильне тісто. Повітряні, м’які, ароматні вироби порадують вас під час чаювання, передають Патріоти України. Для приготування пончиків беремо:. До молока додайте дріжджі та...