Ідеальні деруни: ТОП-5 секретів приготування хрумких картопляних оладок без зайвої олії

Деруни -одна з найпопулярніших страв української кухні. Вони повинні тримати форму, мати рум'яну скоринку і бути соковитими всередині. Однак картопляні оладки можуть розвалитися в процесі смаження, а також вийти занадто жирними. Є 5 секретів приготування ідеальної страви, передають Патріоти України

Щоб деруни вийшли по-справжньому вдалими, потрібно правильно вибрати картоплю. Оптимально використовувати сорти з високим вмістом крохмалю. На око це складно визначити, але легко перевірити в такий спосіб. Потрібно розрізати овоч і спробувати з'єднати дві частини, щільно притиснувши їх один до одного. Якщо вони міцно скріплюються, то така картопля підходить для формування виробів.

У тісто для дерунів обов'язково потрібно додати яйце. Одного буде цілком достатньо, щоб поєднати між собою всі інгредієнти.

Картопляні оладки повинні вийти тонкими та ніжними, а не забитими. Бажано додавати в тісто не борошно, а крохмаль. Як варіант, можна використовувати їх порівну – так деруни збережуть специфічний смак. Не забудьте протерти на тертці цибулину, яка також позитивно вплине на смакові відтінки страви.

Найважливіший момент – правильна термічна обробка. Використовуйте сковороду з товстими стінками та якісним антипригарним покриттям. Також важливо не заощаджувати на маслі, щоб деруни не пригоріли. Не потрібно накривати їх кришкою – інакше про золотисту скоринку доведеться забути.

Якщо не хочете, щоб деруни вийшли занадто жирними, після смаження їх потрібно викласти на тарілку з паперовим рушником. Коли зайва олія стече, перекладіть оладки у миску та смакуйте зі сметаною.

Приємна новина! Всього 3-4 чашки кави на день омолоджують організм на 5 років, - дослідження

середа, 3 грудень 2025, 12:15

Всього 3-4 чашки кави на день омолоджують організм на 5 років, показало дослідження, передають Патріоти України. Саме стільки чашок кави на день подовжують теломери, які відповідають за біологічний вік ДНК і клітин організму. Але якщо пити більше ніж 4...

Тяга до солодкого після вечері? Це може бути першим знаком серйозного дефіциту в організмі

середа, 3 грудень 2025, 10:11

Тяга до солодощів після вечері - важливий сигнал, який не варто недооцінювати, передають Патріоти України. . Фахівці наголошують: у багатьох людей бажання з’їсти щось солодке після прийому їжі — не лише звичка чи емоційна потреба, а й можливий пока...