Є секрет! Як підготувати печінку, щоб не було гіркого присмаку

Нелюбов до такого субпродукту як печінка часто починається після того, як хтось приготував гірку страву. Залишки жовчі на печінці можуть зіпсувати будь-яку печінку — курячу, свинячу чи яловичу, передають Патріоти України.

Подробиці

Досвідчені господині знають, що універсальний спосіб врятувати печінку від неприємного присмаку — вимочування.

Дехто це робить у підсоленій воді, хтось додає соду, а ми рекомендуємо використовувати молоко.

Просто поріжте печінку на порційні шматочки, викладіть у глибоку миску та залийте холодним молоком. Залиште на пів години. Потім злийте молоко і готуйте звичним способом, не забуваючи, що довготривала термічна обробка робить печінку твердою та гумовою.

Гіркота та специфічний аромат печінки зникне, а користь та ніжність залишиться.

Джерело: ПростоВей

Ви могли це не знати! ТОП-4 популярні продукти, які закупорюють артерії та заважають схуднути

п’ятниця, 26 грудень 2025, 19:05

Стан серцево-судинної системи безпосередньо залежить від щоденних харчових звичок. Навіть знайомі та, на перший погляд, "білкові" продукти можуть непомітно шкодити здоров’ю судин, підвищувати рівень холестерину та ускладнювати контроль ваги, передають ...

Цей бульйон як отрута. Деякі експерти стверджують, що він містить паразитів

п’ятниця, 26 грудень 2025, 18:44

Бульйон - класичний суп, який зігріває, бадьорить і підтримує відновлення після хвороби. Правильно приготований на кістках із овочами, цибулею та часником, він багатий на поживні речовини. Але використання неякісного м’яса може перетворити його на поте...