Є секрет! Як правильно солити сало, щоб воно було м’яким

Улюблений багатьма продукт є не лише смачним, а й корисним частуванням. Більшість «салоїдів» полюбляють м’яке сало, але не всім вдається засолити його так, щоб воно було м’яким. Є кілька простих способів, які допоможуть покращити цей продукт настільки, що всі будуть просити рецепт, передають Патріоти України.

Подробиці

Насамперед необхідно грамотно підходити до вибору продукту. Для цього варто відчути і акцентувати увагу на ароматі. Він повинен бути тонким, солодкувато-молочним.

Брати краще зі шкіркою, при цьому вона має бути однорідною і пружною, а в якості перевірки її рекомендують проткнути ножем або сірником. Якщо протикається легко або з мінімальним опором, то можна купувати сало.

Щоб сало вийшло м’яким, то рекомендується брати продукт з прожилками м’яса, яке називають ще беконом.

Готувати його потрібно гарячим способом. Спочатку нарізати м’ясний продукт шматками і залити водою, після цього необхідно проварити сало близько трьох хвилин.

Досвідчені господині додають у воду чотири столові ложки солі та залишають на 12 годин. Після цього необхідно грудинку протерти рушником, щоб вона була сухою.

Далі сало посипається сумішшю спецій. Після цього сало потрібно загорнути у харчову плівку та відправити у холодильник. За кілька днів продукт можна пробувати.

Також кулінари відзначають, що сало можна солити в лушпинні цибулі і аджиці, в мультиварці або духовці, в спеціальному рукаві для запікання.

Додамо, що сало містить жирні кислоти, що беруть участь у будівництві клітин, виводить токсини і є добрим антиоксидантом.

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...