Хоча зелень відносно недорога, вона відома тим, що швидко псується, тому ви можете витратити більше грошей, ніж хотіли б, на пакетик листя базиліка для вечері, передають Патріоти України.
Заморожування трав в оливковій олії – один із способів запобігти їхньому псуванню, але якщо ви віддаєте перевагу чомусь із трохи меншим клопотом – і не хочете витрачати дорогоцінну олію – є більш економний метод збереження свіжості трав до двох тижнів. Ним у TikTok поділилася блогерка Вайолет Вітчел, яка веде свій аканут під ніком @violet.cooks.
Цьому способу вона навчилася у кулінарній школі. Вайолет починає із замочування трав в оцті, "щоб знищити бактерії", та видаляє будь-яке гниле листя, "щоб воно не забруднило решту".
Кислотність оцту знищує бактерії, які можуть осісти на зелені будь-коли і будь-де, від ґрунту, на якому вони вирощуються, до будь-якого перехресного забруднення, яке може виникнути під час обробки.
Після замочування трав Вайолет просить глядачів зрізати нижні частини, щоб листя могло "увібрати зайву воду під час зберігання", а потім загорнути решту зелені у вологий паперовий рушник.
Паперовий рушник поглинає зайву вологу та допомагає її регулювати, одночасно запобігаючи висиханню та псуванню листя. Після того, як трави загорнуті у вологий паперовий рушник, їх можна помістити в поліетиленовий пакет.
Вайолет порадила видавити "якомога більше повітря, щоб вони мали якомога менше кисню", і запевнила глядачів, що дотримання цих нюансів "допоможе зберегти їх свіжими протягом тижня або двох".
Багато людей не уявляють ранок без кави, але лікарі попереджають: надмірне споживання кофеїну може призвести до підвищення тиску, тривожності та проблем зі сном. Експерти радять звернути увагу на альтернативні напої, які не лише пробуджують організм, а...
Лікарі попереджають: ранкова кава на порожній шлунок може нашкодити здоров’ю. Вживання напою натще здатне спричинити проблеми з травленням, серцево-судинною та нервовою системами. Про це пише Storinka, передають Патріоти України. Чим небезпечна кава бе...