
Хоча зелень відносно недорога, вона відома тим, що швидко псується, тому ви можете витратити більше грошей, ніж хотіли б, на пакетик листя базиліка для вечері, передають Патріоти України.
Заморожування трав в оливковій олії – один із способів запобігти їхньому псуванню, але якщо ви віддаєте перевагу чомусь із трохи меншим клопотом – і не хочете витрачати дорогоцінну олію – є більш економний метод збереження свіжості трав до двох тижнів. Ним у TikTok поділилася блогерка Вайолет Вітчел, яка веде свій аканут під ніком @violet.cooks.
Цьому способу вона навчилася у кулінарній школі. Вайолет починає із замочування трав в оцті, "щоб знищити бактерії", та видаляє будь-яке гниле листя, "щоб воно не забруднило решту".
Кислотність оцту знищує бактерії, які можуть осісти на зелені будь-коли і будь-де, від ґрунту, на якому вони вирощуються, до будь-якого перехресного забруднення, яке може виникнути під час обробки.
Після замочування трав Вайолет просить глядачів зрізати нижні частини, щоб листя могло "увібрати зайву воду під час зберігання", а потім загорнути решту зелені у вологий паперовий рушник.
Паперовий рушник поглинає зайву вологу та допомагає її регулювати, одночасно запобігаючи висиханню та псуванню листя. Після того, як трави загорнуті у вологий паперовий рушник, їх можна помістити в поліетиленовий пакет.
Вайолет порадила видавити "якомога більше повітря, щоб вони мали якомога менше кисню", і запевнила глядачів, що дотримання цих нюансів "допоможе зберегти їх свіжими протягом тижня або двох".
Кожен ранок - це шанс задати темп усьому дню. Те, що ви робите у перші години після пробудження, безпосередньо впливає на швидкість метаболізму, рівень енергії та здатність спалювати жир, передають Патріоти України. Невинні, на перший погляд, звички – ...
Багато людей починає свій ранок з чашки запашної кави. Адже відомо, що кава дає відчуття бадьорості, енергії, гарного самопочуття. Але лікарі попереджають про те, що вранці організм людини сам різко підвищує рівень кортизолу - гормону пильності, переда...