Є секрет! Як зварити прозорий бульйон

Навіть у досвідченої господині бульйон часом виходить непрозорим. Щоб цьому зарадити, є кілька перевірених способів, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб суп із домашньою локшиною не вийшов каламутним, її слід на хвилину занурити в гарячу воду й одразу процідити крізь друшляк, а вже потім кидати в суп і варити до готовності.

Якщо варите суп із рисом, ячкою, булгуром, крупи спочатку слід промити в гарячій воді й тоді засипати в бульйон.

М’ясний бульйон набуде особливого смаку, якщо під час варіння покласти в каструльку шматочок сухого твердого сиру.

Варячи бульйон, покладіть ретельно вимиту шкаралупу 2-3 яєць. Хай покипить хвилин 10-15, а потім, звичайно ж, викиньте. Бульйон набуде чудового вигляду.

Коли варите бульйон, то м’ясо треба заливати холодною водою. А коли закипить, то перший бульйон злийте, а потім знову залийте холодною водою. Моркву і цибулю варіть цілими.

Дотримуючись цих порад, ваш бульйон буде прозорим, ароматним і смачним!

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...