
Навіть у досвідченої господині бульйон часом виходить непрозорим. Щоб цьому зарадити, є кілька перевірених способів, передають Патріоти України.
Щоб суп із домашньою локшиною не вийшов каламутним, її слід на хвилину занурити в гарячу воду й одразу процідити крізь друшляк, а вже потім кидати в суп і варити до готовності.
Якщо варите суп із рисом, ячкою, булгуром, крупи спочатку слід промити в гарячій воді й тоді засипати в бульйон.
М’ясний бульйон набуде особливого смаку, якщо під час варіння покласти в каструльку шматочок сухого твердого сиру.
Варячи бульйон, покладіть ретельно вимиту шкаралупу 2-3 яєць. Хай покипить хвилин 10-15, а потім, звичайно ж, викиньте. Бульйон набуде чудового вигляду.
Коли варите бульйон, то м’ясо треба заливати холодною водою. А коли закипить, то перший бульйон злийте, а потім знову залийте холодною водою. Моркву і цибулю варіть цілими.
Дотримуючись цих порад, ваш бульйон буде прозорим, ароматним і смачним!
Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...
Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...