Є секрет! Що додати у квасолю, щоб швидше зварилася

Багато господарок відмовляються готувати квасолю з тієї причини, що її потрібно попередньо замочувати, передають Патріоти України.

Найчастіше процедуру потрібно проводити у нічний час. Вважається, що якщо квасолю забули замочити, то від планів доведеться відмовитись. Але це не зовсім правильне рішення.

Подробиці

Як приготувати квасолю без попереднього замочування.

Для цього знадобиться: 1 склянка сухої квасолі; вода та сіль.

Корисна порада

Слід пам’ятати, що квасолю потрібно солити лише за 5 хвилин до вимкнення вогню.

В іншому випадку ви лише продовжите час її приготування.

Як варити

Для початку потрібно взяти об’ємну каструлю і, наливши в неї води, висипати квасолю.

Зерна, які спливають на поверхню, слід видалити, оскільки вони, напевно, зіпсовані.

Потім ставимо каструлю на вогонь і доводимо її до кипіння.

Після цього зливаємо воду, промиваємо квасолю в проточній воді, виклавши її в друшляк.

Потім повторюємо процедуру: заливаємо квасолю водою і ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння.

Після того, як вода закипить, вимкніть вогонь і, накривши кришкою, залиште квасолю на 40 хвилин.

За цей час вона розбухне так, наче була замочена на ніч.

Потім зливаємо воду, набираємо нову – за кількістю удвічі більше, ніж квасолі, – і варимо на середньому вогні протягом години.

Як тільки вона дійде до готовності, можете солити квасолю та варити ще 5 хвилин.

Після цього страва повністю готова.

Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

четвер, 18 вересень 2025, 10:12

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...