Є секрет! Скільки смажити рибні котлети, щоб були смачнішими

Існує безліч рецептів приготування рибних котлет, але це не означає, що всі вони дозволяють досягти бажаного ефекту при приготуванні страви, передають Патріоти України.

Наприклад, домагаючись гарної рум’яної скоринки, можна їх пересушити. Щоб уникнути популярних помилок, вивчіть поради професіоналів.

Подробиці

Почнемо з фаршу

Найкраще для приготування фаршу використовувати свіжоморожену рибу, без дрібних кісток, наприклад, хек, сом чи мінтай.

Як і у випадку м’яса, рибу пропускають через м’ясорубку, але іноді подрібнюють блендером.

У будь-якому випадку рибний фарш виходить не такий в’язкий, як з м’яса, що слід враховувати в процесі приготування котлет.

Обов’язково додайте у фарш куряче яйце та подрібнену хлібну м’якоть, вимочену в молоці.

Щоб надати фаршу в’язкість, слід додати пшеничне борошно.

Як смажити

Щоб котлети були засмажені до характерної скоринки, використовуйте суміші для паніровки (сухарі або борошно).

Для смаження краще використовувати рослинну рафіновану олію без запаху.

Наливати на сковороду потрібно стільки, щоб повністю покрити дно, після чого добре прогріти (інакше котлети будуть прилипати).

З кожного боку котлету потрібно обсмажувати від 3 до 5 хвилин.

Після обсмажування рекомендується додатково протушкувати котлети в сковороді, додавши 5-6 столових ложок води, рибний або грибний бульйон.

Тушкувати котлети потрібно на слабкому вогні та в закритому посуді 10-15 хвилин.

Джерело: ПростоВей

Не робіть помилок! У каструлі з якого металу категорично не можна варити варення

вівторок, 15 липень 2025, 19:05

Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...

Просто і геніально! Що робити з кавуном, щоб він ніколи не псувся

вівторок, 15 липень 2025, 17:30

Кавун - один із найулюбленіших літніх фруктів, який освіжає у спекотні дні. Але що робити, якщо залишилося багато кавуна, а з’їсти його відразу неможливо? Вихід - заморожування. Чи можна так робити, і які переваги це дає, передають Патріоти України. Чи...