Печінка – це продукт, корисні властивості якого замінити чимось у кулінарії практично неможливо. Але природна жорсткість та сухість готової страви може зіпсувати апетит багатьом, передають Патріоти України.
Тому потрібно вміти приготувати печінку правильно, замочивши її для м’якості.
Чемпіоном за вмістом амінокислот та мікроелементів, що покращують роботу мозку та підвищують гемоглобін, є яловича печінка.
По-перше, купуйте тільки свіжу печінку, навіть якщо не збираєтеся готувати її того ж дня.
По-друге, зробити її соковитою можна, якщо перед смаженням обваляти шматочки в борошні або панірувальних сухарях.
Але попередньо її слід замочити.
Хтось рекомендує вимочувати печінку у соді, а хтось вважає, що далеко не кожен субпродукт потребує проходження такої процедури. До того ж є безліч противників використання соди в кулінарії.
Фахівці радять вимочувати яловичу печінку в пастеризованому молоці.
Коров’яче молоко не тільки зробить готову страву м’якшою, але позбавить характерної гіркоти.
Тут слід уточнити одну деталь. Перед тим, як занурити печінку в молоко, її необхідно нарізати на порційні шматки. Молоко повинно бути не з холодильника, а неодмінно кімнатної температури.
Відсоток жирності молока при цьому не має значення, головне, щоб воно було свіжим.
Якщо вимочуєте печінку понад три години, то порцію молока доведеться змінити на свіжу.
Для замочування печінки достатньо трьох годин, а потім промийте її у проточній воді.
Курячу печінку зазвичай готують одразу, але якщо є потреба, то для замочування достатньо однієї години.
В каву часто додають шоколад, корицю, перець, але сирний смак — це щось зовсім нове та незвичайне. Проведіть кулінарний експеримент та спробуйте її приготувати. Це буде оригінально та несподівано смачно, передають Патріоти України. Вам потрібні наступн...
З курячого м’яса соковиті котлети приготувати складно, тому що це м’ясо вважається сухим та нездатним утримувати сік, передають Патріоти України. З яловичим чи свинячим фаршем таких проблем не виникає, оскільки ці види м’яса жирні. Досвідчені господині...