Є секрет! У чому замочити яловичу печінку, щоб вона була м’якою

Печінка – це продукт, корисні властивості якого замінити чимось у кулінарії практично неможливо. Але природна жорсткість та сухість готової страви може зіпсувати апетит багатьом, передають Патріоти України.

Тому потрібно вміти приготувати печінку правильно, замочивши її для м’якості.

Чемпіоном за вмістом амінокислот та мікроелементів, що покращують роботу мозку та підвищують гемоглобін, є яловича печінка.

Як підготувати страву правильно

По-перше, купуйте тільки свіжу печінку, навіть якщо не збираєтеся готувати її того ж дня.

По-друге, зробити її соковитою можна, якщо перед смаженням обваляти шматочки в борошні або панірувальних сухарях.

Але попередньо її слід замочити.

Хтось рекомендує вимочувати печінку у соді, а хтось вважає, що далеко не кожен субпродукт потребує проходження такої процедури. До того ж є безліч противників використання соди в кулінарії.

Фахівці радять вимочувати яловичу печінку в пастеризованому молоці.

Коров’яче молоко не тільки зробить готову страву м’якшою, але позбавить характерної гіркоти.

Скільки часу вимочувати

Тут слід уточнити одну деталь. Перед тим, як занурити печінку в молоко, її необхідно нарізати на порційні шматки. Молоко повинно бути не з холодильника, а неодмінно кімнатної температури.

Відсоток жирності молока при цьому не має значення, головне, щоб воно було свіжим.

Якщо вимочуєте печінку понад три години, то порцію молока доведеться змінити на свіжу.

Для замочування печінки достатньо трьох годин, а потім промийте її у проточній воді.

Курячу печінку зазвичай готують одразу, але якщо є потреба, то для замочування достатньо однієї години.

Господиням на замітку! Чи можна заморожувати твердий сир

понеділок, 10 березень 2025, 18:25

Сиру за раз багато не з’їси, однак господині полюбляють купувати його декілька видів, щоб можна було створити сирну тарілку, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Більшість експертів говорять, що зберігати сир у морозилці не можна, бо він зіп...

Як загустити варення для пирога

понеділок, 10 березень 2025, 18:13

Іноді при приготуванні смачної та ароматної домашньої випічки господині стикаються з дрібними неприємностями, які можуть зіпсувати весь десерт. Наприклад, якщо варення для начинки дуже рідке, воно буде витікати на лист, підгоряти, і смачний пиріг приго...