Є секрет! У чому замочити яловичу печінку, щоб вона була м’якою

Печінка – це продукт, корисні властивості якого замінити чимось у кулінарії практично неможливо. Але природна жорсткість та сухість готової страви може зіпсувати апетит багатьом, передають Патріоти України.

Тому потрібно вміти приготувати печінку правильно, замочивши її для м’якості.

Чемпіоном за вмістом амінокислот та мікроелементів, що покращують роботу мозку та підвищують гемоглобін, є яловича печінка.

Як підготувати страву правильно

По-перше, купуйте тільки свіжу печінку, навіть якщо не збираєтеся готувати її того ж дня.

По-друге, зробити її соковитою можна, якщо перед смаженням обваляти шматочки в борошні або панірувальних сухарях.

Але попередньо її слід замочити.

Хтось рекомендує вимочувати печінку у соді, а хтось вважає, що далеко не кожен субпродукт потребує проходження такої процедури. До того ж є безліч противників використання соди в кулінарії.

Фахівці радять вимочувати яловичу печінку в пастеризованому молоці.

Коров’яче молоко не тільки зробить готову страву м’якшою, але позбавить характерної гіркоти.

Скільки часу вимочувати

Тут слід уточнити одну деталь. Перед тим, як занурити печінку в молоко, її необхідно нарізати на порційні шматки. Молоко повинно бути не з холодильника, а неодмінно кімнатної температури.

Відсоток жирності молока при цьому не має значення, головне, щоб воно було свіжим.

Якщо вимочуєте печінку понад три години, то порцію молока доведеться змінити на свіжу.

Для замочування печінки достатньо трьох годин, а потім промийте її у проточній воді.

Курячу печінку зазвичай готують одразу, але якщо є потреба, то для замочування достатньо однієї години.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...