Є секрет! У якій сковорідці потрібно смажити картоплю, щоб вона не горіла, не була жирною і сирою

Смажена картопля – страва, яку люблять усі. Але, дуже часто під час приготування вона пригорає, всередині залишається сирою. При цьому під час приготування ще й уся кухня в олії, передають Патріоти України.

Кулінарка поділилася в Instagram порадами, як правильно приготувати дуже смачну смажену картоплю, яка не горітиме.

Як правильно смажити картоплю:

1. Для початку краще підібрати правильний сорт картоплі. Найкраще підходять сорти з низьким вмістом крохмалю (вони краще тримають форму). Якщо не впевнені в сорті, просто замочіть картоплю в холодній воді. Почистіть, наріжте однаковими шматками та замочіть у холодній воді на 15-20 хвилин.

2. Далі, обсушіть її за допомогою кухонного рушника. Це важливо для отримання хрусткої скоринки. І щоб олія не "літала" по всій кухні. Деякі кухарі ще обсипають ложкою кукурудзяного крохмалю. Щоб утворювалася скоринка і зверху з картоплі абсорбувала вологу.

3. Для смаження ідеально підходить чавунна сковорода. Бо вона добре й рівномірно розігрівається та чудово тримає тепло.

4. Олії має бути трохи більше ніж зазвичай. Добре розігрійте її, до легкої "димки" і вже потім починайте смажити.

Правильна послідовність дій:

Викладіть картоплю на сковороду в один шар. Якщо готуєте багато, краще смажте порціями, щоб вона не "варилася". Не перемішуйте картоплю відразу! Дайте їй підрум'янитися з одного боку (2-3 хвилини на сильному вогні). Переверніть картоплю лопаткою і продовжуйте смажити до золотистої скоринки, періодично перемішуючи. Але не постійно. За весь час смаження (20-25 хвилин) мішайте картоплю 4-5 разів. Цибулю краще смажити окремо, але якщо лінь, то додавайте її за 10-15 хвилин до кінця. Сіль, перець та інші спеції додавайте в самому кінці смаження. В самому кінці (за 2 хвилини) додайте часник і ложку вершкового масла. Так картопля стає ніжною. Зі спецій можна додавати все що до вподоби: сванська сіль, паприка, чебрець чи розмарин!

Є секрет! Як зберігати зелень у холодильнику, щоб вона була свіжою більше двох тижнів

п’ятниця, 16 травень 2025, 12:35

Хоча зелень відносно недорога, вона відома тим, що швидко псується, тому ви можете витратити більше грошей, ніж хотіли б, на пакетик листя базиліка для вечері, передають Патріоти України. Заморожування трав в оливковій олії – один із способів запобігти...

Смакота! Ароматні запечені гомілки з картоплею і овочами

п’ятниця, 16 травень 2025, 12:04

Гомілки з овочами можна подати на звичайну вечерю і для святкового застілля. Готуйте тоді, коли хочете цю смачну страву, від якої будуть всі у захваті та ситі, передають Патріоти України. Для приготування візьміть:. Додаємо до гомілок сіль, соєвий, нат...