Смажена картопля – страва, яку люблять усі. Але, дуже часто під час приготування вона пригорає, всередині залишається сирою. При цьому під час приготування ще й уся кухня в олії, передають Патріоти України.
Кулінарка поділилася в Instagram порадами, як правильно приготувати дуже смачну смажену картоплю, яка не горітиме.
Як правильно смажити картоплю:
1. Для початку краще підібрати правильний сорт картоплі. Найкраще підходять сорти з низьким вмістом крохмалю (вони краще тримають форму). Якщо не впевнені в сорті, просто замочіть картоплю в холодній воді. Почистіть, наріжте однаковими шматками та замочіть у холодній воді на 15-20 хвилин.
2. Далі, обсушіть її за допомогою кухонного рушника. Це важливо для отримання хрусткої скоринки. І щоб олія не "літала" по всій кухні. Деякі кухарі ще обсипають ложкою кукурудзяного крохмалю. Щоб утворювалася скоринка і зверху з картоплі абсорбувала вологу.
3. Для смаження ідеально підходить чавунна сковорода. Бо вона добре й рівномірно розігрівається та чудово тримає тепло.
4. Олії має бути трохи більше ніж зазвичай. Добре розігрійте її, до легкої "димки" і вже потім починайте смажити.
Правильна послідовність дій:
Викладіть картоплю на сковороду в один шар. Якщо готуєте багато, краще смажте порціями, щоб вона не "варилася". Не перемішуйте картоплю відразу! Дайте їй підрум'янитися з одного боку (2-3 хвилини на сильному вогні). Переверніть картоплю лопаткою і продовжуйте смажити до золотистої скоринки, періодично перемішуючи. Але не постійно. За весь час смаження (20-25 хвилин) мішайте картоплю 4-5 разів. Цибулю краще смажити окремо, але якщо лінь, то додавайте її за 10-15 хвилин до кінця. Сіль, перець та інші спеції додавайте в самому кінці смаження. В самому кінці (за 2 хвилини) додайте часник і ложку вершкового масла. Так картопля стає ніжною. Зі спецій можна додавати все що до вподоби: сванська сіль, паприка, чебрець чи розмарин!
Дослідження впливу кави на організм людини тривають багато років. Особливу увагу вчені приділяють зв’язку кофеїну з обміном речовин. За словами британських і датських науковців, концентрація кофеїну в крові відіграє ключову роль - і це, ймовірно, має г...
Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі. Але чи знаєте ви, скільки чашок кави безпечно пити щодня і коли краще її уникати? Вчені пояснюють, чому напій не варто пити у певний час дня, щоб не нашкодити здоров’ю, передають Патріоти України. Експерти...