Класична страва, яка усім до вподоби: Рецепт гусака, фаршированого чорносливом

Бажаєте зустріти Новий рік у найкращих традиціях кінця минулого століття? Приготуйте гусака із чорносливом за класичним рецептом, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Інгредієнти:

  • 1 патраний гусак
  • 50 г чорносливу
  • ½ скл. сухого вермуту
  • бульйон
  • 2 дрібно нарізані цибулини
  • 1 гусяча печінка
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • ½ скл. портвейну
  • 120 г готового паштету з гусячої печінки
  • 3 ст. л. хлібних крихт
  • 1 ч. л. запашного перцю
  • 2 ст. л. сухого чебрецю
  • сіль та перець чорний мелений за смаком

Приготування

Напередодні приготуйте бульйон та начинку. Зваріть бульйон із шиї та потрухів. Замочіть чорнослив у гарячому міцному чаї. Додайте готовий відвар вермут і розм'якшений чорнослив і варіть 10 хвилин. Процідіть та відставте.

Приваріть гусячу печінку пів години за слабкого кипіння, відцідіть, остудіть і дрібно наріжте. У невеликій сковороді розігрійте вершкове масло, обсмажте в ньому цибулю та відварену гусячу печінку. Влийте в суміш портвейн і томіть на вогні, поки соус не загусне. Додайте паштет або фуагра, хлібні крихти, всі приправи та сіль. Перемішайте і перекладіть суміш до готового бульйону. Доведіть заготовку до кипіння та зніміть з вогню.

Розігрійте духовку до 220°С. Обдайте гусака перед приготуванням окропом і обсушіть на паперовому рушнику. Акуратно нафаршуйте отриманою сумішшю і зашийте грубою ниткою. Якщо начинка залишилася, її можна додати на деко за 20 хвилин до закінчення запікання.

Зробіть гострим ножем кілька надрізів на шкірі, щоб вона не луснула у процесі приготування. Натріть тушку сумішшю лимонного соку і меду, щоб вийшла хрумка золотиста скоринка.

Поставте деко з гусаком у духовку на чверть години. Вийміть, переверніть птицю на інший бік, полийте тушку парою ложок окропу і знову відправте в піч. Якщо духовка дозволяє, намагайтеся обсмажити гусака з усіх боків. Далі зменшіть температуру до 180°С, щільно накрийте птицю фольгою, загорнувши краї під деко, і сміливо 2,5 години займайтеся іншими приготуваннями до свята.

Коли під час проколювання з товстої частини ноги птиці з'явиться прозорий сік без натяку на рожевий колір, вона готова.

Джерело: ТСН.ua

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...