Бажаєте зустріти Новий рік у найкращих традиціях кінця минулого століття? Приготуйте гусака із чорносливом за класичним рецептом, який Патріоти України пропонують вашій увазі.
Інгредієнти:
Приготування
Напередодні приготуйте бульйон та начинку. Зваріть бульйон із шиї та потрухів. Замочіть чорнослив у гарячому міцному чаї. Додайте готовий відвар вермут і розм'якшений чорнослив і варіть 10 хвилин. Процідіть та відставте.
Приваріть гусячу печінку пів години за слабкого кипіння, відцідіть, остудіть і дрібно наріжте. У невеликій сковороді розігрійте вершкове масло, обсмажте в ньому цибулю та відварену гусячу печінку. Влийте в суміш портвейн і томіть на вогні, поки соус не загусне. Додайте паштет або фуагра, хлібні крихти, всі приправи та сіль. Перемішайте і перекладіть суміш до готового бульйону. Доведіть заготовку до кипіння та зніміть з вогню.
Розігрійте духовку до 220°С. Обдайте гусака перед приготуванням окропом і обсушіть на паперовому рушнику. Акуратно нафаршуйте отриманою сумішшю і зашийте грубою ниткою. Якщо начинка залишилася, її можна додати на деко за 20 хвилин до закінчення запікання.
Зробіть гострим ножем кілька надрізів на шкірі, щоб вона не луснула у процесі приготування. Натріть тушку сумішшю лимонного соку і меду, щоб вийшла хрумка золотиста скоринка.
Поставте деко з гусаком у духовку на чверть години. Вийміть, переверніть птицю на інший бік, полийте тушку парою ложок окропу і знову відправте в піч. Якщо духовка дозволяє, намагайтеся обсмажити гусака з усіх боків. Далі зменшіть температуру до 180°С, щільно накрийте птицю фольгою, загорнувши краї під деко, і сміливо 2,5 години займайтеся іншими приготуваннями до свята.
Коли під час проколювання з товстої частини ноги птиці з'явиться прозорий сік без натяку на рожевий колір, вона готова.
Глазуровані сирки - улюблений десерт не тільки дітей, а й дорослих. І звичайно, краще споживати ті, які виготовлені власноруч. Продуктів для їх приготування потрібно не дуже багато, а виходу смакоти буде достатньо, передають Патріоти України. Приготуйт...
Господині готують вінегрет доволі часто, особливо в сезон коли зібрані в комору свіжі овочі. Тому довели свою кулінарну майстерність до досконалості, передають Патріоти України. Цей салат популярний через різні причини. Зокрема набір продуктів для віне...