
Бажаєте зустріти Новий рік у найкращих традиціях кінця минулого століття? Приготуйте гусака із чорносливом за класичним рецептом, який Патріоти України пропонують вашій увазі.
Інгредієнти:
Приготування
Напередодні приготуйте бульйон та начинку. Зваріть бульйон із шиї та потрухів. Замочіть чорнослив у гарячому міцному чаї. Додайте готовий відвар вермут і розм'якшений чорнослив і варіть 10 хвилин. Процідіть та відставте.
Приваріть гусячу печінку пів години за слабкого кипіння, відцідіть, остудіть і дрібно наріжте. У невеликій сковороді розігрійте вершкове масло, обсмажте в ньому цибулю та відварену гусячу печінку. Влийте в суміш портвейн і томіть на вогні, поки соус не загусне. Додайте паштет або фуагра, хлібні крихти, всі приправи та сіль. Перемішайте і перекладіть суміш до готового бульйону. Доведіть заготовку до кипіння та зніміть з вогню.
Розігрійте духовку до 220°С. Обдайте гусака перед приготуванням окропом і обсушіть на паперовому рушнику. Акуратно нафаршуйте отриманою сумішшю і зашийте грубою ниткою. Якщо начинка залишилася, її можна додати на деко за 20 хвилин до закінчення запікання.
Зробіть гострим ножем кілька надрізів на шкірі, щоб вона не луснула у процесі приготування. Натріть тушку сумішшю лимонного соку і меду, щоб вийшла хрумка золотиста скоринка.
Поставте деко з гусаком у духовку на чверть години. Вийміть, переверніть птицю на інший бік, полийте тушку парою ложок окропу і знову відправте в піч. Якщо духовка дозволяє, намагайтеся обсмажити гусака з усіх боків. Далі зменшіть температуру до 180°С, щільно накрийте птицю фольгою, загорнувши краї під деко, і сміливо 2,5 години займайтеся іншими приготуваннями до свята.
Коли під час проколювання з товстої частини ноги птиці з'явиться прозорий сік без натяку на рожевий колір, вона готова.
М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...
Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...