Коли закидати гречку у воду? Названо помилку, якої припускається кожна друга господиня

Що може бути простішим, ніж варити гречку? Однак навіть ця процедура може викликати багато питань у молодих господарочок, передають Патріоти України.

Подробиці

Справа в тому, що часто виникають суперечки про те, в яку воду треба кидати крупу. Дехто впевнений, що можна починати готувати у холодній воді.

Однак така думка скоріше помилкова.

Рекомендується готувати гречку у киплячій воді. Це потрібно, щоб каша вийшла розсипчастою та максимально смачною. При цьому час приготування її не змінюється.

Навіть якщо зерна попередньо замочили, то в холодній воді ядра тільки розкиснуть. Крім того, це негативно вплине на розсипчастість страви.

Важливо також враховувати співвідношення води та крупи. Якщо рідини буде багато, то страва вийде занадто рідкою і нагадуватиме більше суп. Достатньо взяти одну склянку гречки на півтори склянки води.

Варити кашу потрібно близько 15-20 хвилин. Кришку в процесі приготування не варто знімати. Перемішувати часто кашу теж не треба. Парові проходи повинні самостійно сформуватися, вони впливають на розсипчастість гречки.

Джерело: ПростоВей

Розставлено крапки над "і": Чи корисний насправді шоколад

неділя, 7 вересень 2025, 8:46

Шоколад - один із найулюбленіших продуктів у світі, який дарує задоволення. Водночас навколо нього існує чимало міфів, які змушують людей вважати його шкідливим і навіть небезпечним для здоров’я, передають Патріоти України. Чи справді він провокує акне...

"Вода - не єдиний варіант!": ТОП-5 напоїв, які експерти називають суперкорисними

неділя, 7 вересень 2025, 8:14

Ми всі знаємо: вода - основа життя. Але експерти запевняють: є й інші напої, які не лише підтримують гідратацію, а й приносять додаткову користь для здоров’я, Патріоти України. Зареєстрована дієтологиня Моллі Кнудсен назвала п’ять найкорисніших напоїв,...