
Що може бути простішим, ніж варити гречку? Однак навіть ця процедура може викликати багато питань у молодих господарочок, передають Патріоти України.
Справа в тому, що часто виникають суперечки про те, в яку воду треба кидати крупу. Дехто впевнений, що можна починати готувати у холодній воді.
Однак така думка скоріше помилкова.
Рекомендується готувати гречку у киплячій воді. Це потрібно, щоб каша вийшла розсипчастою та максимально смачною. При цьому час приготування її не змінюється.
Навіть якщо зерна попередньо замочили, то в холодній воді ядра тільки розкиснуть. Крім того, це негативно вплине на розсипчастість страви.
Важливо також враховувати співвідношення води та крупи. Якщо рідини буде багато, то страва вийде занадто рідкою і нагадуватиме більше суп. Достатньо взяти одну склянку гречки на півтори склянки води.
Варити кашу потрібно близько 15-20 хвилин. Кришку в процесі приготування не варто знімати. Перемішувати часто кашу теж не треба. Парові проходи повинні самостійно сформуватися, вони впливають на розсипчастість гречки.
Риба - цінне джерело омега-3 та вітамінів, але не всі види однаково корисні. Дієтологи б’ють на сполох через тілапію, особливо імпортовану з Азії, передають Патріоти України. Вагітні жінки, маленькі діти та люди з чутливим шлунком повинні бути особливо...
Серце - один із найважливіших органів нашого організму, і його здоров’я напряму залежить від того, що ми їмо щодня. Правильний раціон може знизити ризик серцево-судинних захворювань і підтримати нормальний рівень холестерину та артеріального тиску, пер...