Коли закидати гречку у воду? Названо помилку, якої припускається кожна друга господиня

Що може бути простішим, ніж варити гречку? Однак навіть ця процедура може викликати багато питань у молодих господарочок, передають Патріоти України.

Подробиці

Справа в тому, що часто виникають суперечки про те, в яку воду треба кидати крупу. Дехто впевнений, що можна починати готувати у холодній воді.

Однак така думка скоріше помилкова.

Рекомендується готувати гречку у киплячій воді. Це потрібно, щоб каша вийшла розсипчастою та максимально смачною. При цьому час приготування її не змінюється.

Навіть якщо зерна попередньо замочили, то в холодній воді ядра тільки розкиснуть. Крім того, це негативно вплине на розсипчастість страви.

Важливо також враховувати співвідношення води та крупи. Якщо рідини буде багато, то страва вийде занадто рідкою і нагадуватиме більше суп. Достатньо взяти одну склянку гречки на півтори склянки води.

Варити кашу потрібно близько 15-20 хвилин. Кришку в процесі приготування не варто знімати. Перемішувати часто кашу теж не треба. Парові проходи повинні самостійно сформуватися, вони впливають на розсипчастість гречки.

Джерело: ПростоВей

Ви будете здивовані! ТОП-5 переваг яєць, які можуть допомогти вам схуднути

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:10

Яйця — це чудовий варіант для сніданку, багатий на білок та здорові жири. Крім легкості у приготуванні, цей продукт здатен підтримати ваше здоров’я та навіть, допомогти схуднути, контролюючи апетит та зменшуючи ризик переїдання, передають Патріоти Укра...

Смакота! Чебуреки з лаваша на швидку руку

четвер, 26 вересень 2024, 22:10

Чебуреки – ситна та смачна страва. Але возитися з тістом подобається далеко не всім, та й час не завжди є. Ось саме для таких випадків існують «ледачі чебуреки». Такі чебуреки – безпрограшний варіант для швидкого перекусу або оригінальної закуски для п...