Корисніше і дешевше магазинного: Простий спосіб зробити домашнє вершкове масло за 10 хвилин

Натуральне та смачне вершкове масло можна зробити самостійно в домашніх умовах. Вам знадобиться лише сметана, міксер і 10 хвилин вільного часу, передають Патріоти України.

З 500 мл сметани, як правило, виходить 350 г вершкового масла. Потрібно брати тільки домашню сметану, з магазинної масла не зіб'єш. Не обов'язково брати продукт першої свіжості, головне щоб сметана не була зіпсованою, а скільки вона стояла в холодильнику, день або тиждень, не має значення.

Дуже важлива жирність сметани. Для приготування вершкового масла вона має бути не менше 45-55%. Перед приготуванням масла дістаньте сметану з холодильника і залиште на 2-3 години, щоб вона стала кімнатної температури.

Як зробити домашнє масло

Сметану викладіть у глибоку миску. Візьміть міксер і починайте збивати сметану на великій швидкості. Через хвилину сметана почне густіти і перетворюватися на маслянисту однорідну масу.

Продовжуємо збивати далі, але на меншій швидкості. Ще за хвилину почне відходити рідина, яка називається пахта.

Коли пахта стане видною неозброєним оком, міксер можна вимикати. Обережно ложкою викладаємо вміст миски в інший посуд - так, щоб вся рідина залишилася в мисці.

Отримане вершкове масло залишаємо на деякий час і чекаємо, щоб стікла вся рідина. Потім зливаємо її і надаємо маслу форму. Можна зліпити грудку і обполоснути її в мисці крижаної води, щоб змити залишки пахти і прибрати запах сметани. Потім кладемо масло на 30 хвилин у морозильну камеру, щоб вона застигла.

Готове вершкове масло можна розділити на порції. У холодильнику домашнє вершкове масло зберігатиметься до 14 днів. Якщо у вас вийшов великий шматок і ви розумієте, що так швидко його не з'їсте, залиште частину масла в морозилці

Господиням на замітку! Як прибрати гіркоту у курячих сердець та печінки

п’ятниця, 24 січень 2025, 12:00

Багато хто полюбляє смачно приготовану курячу печінку чи суп з курячими сердечками. Але якщо курячі субпродукти старанно не підготувати перед приготуванням, в результаті ви можете отримати страву з гірким присмаком, передають Патріоти України. Щоб цьог...

Господиням на замітку! Як зварити горох за 30 хвилин, перетворивши його на ніжне пюре

п’ятниця, 24 січень 2025, 11:09

Горох використовують по-різному. Хтось любить його лише у свіжому вигляді, іншим подобається з нього варити супи та кашу. До речі, він є дуже калорійним. А ще з ним іноді доводиться суттєво попрацювати, щоб зробити з нього смачну страву. Горох, квасоля...