Натуральне та смачне вершкове масло можна зробити самостійно в домашніх умовах. Вам знадобиться лише сметана, міксер і 10 хвилин вільного часу, передають Патріоти України.
З 500 мл сметани, як правило, виходить 350 г вершкового масла. Потрібно брати тільки домашню сметану, з магазинної масла не зіб'єш. Не обов'язково брати продукт першої свіжості, головне щоб сметана не була зіпсованою, а скільки вона стояла в холодильнику, день або тиждень, не має значення.
Дуже важлива жирність сметани. Для приготування вершкового масла вона має бути не менше 45-55%. Перед приготуванням масла дістаньте сметану з холодильника і залиште на 2-3 години, щоб вона стала кімнатної температури.
Сметану викладіть у глибоку миску. Візьміть міксер і починайте збивати сметану на великій швидкості. Через хвилину сметана почне густіти і перетворюватися на маслянисту однорідну масу.
Продовжуємо збивати далі, але на меншій швидкості. Ще за хвилину почне відходити рідина, яка називається пахта.
Коли пахта стане видною неозброєним оком, міксер можна вимикати. Обережно ложкою викладаємо вміст миски в інший посуд - так, щоб вся рідина залишилася в мисці.
Отримане вершкове масло залишаємо на деякий час і чекаємо, щоб стікла вся рідина. Потім зливаємо її і надаємо маслу форму. Можна зліпити грудку і обполоснути її в мисці крижаної води, щоб змити залишки пахти і прибрати запах сметани. Потім кладемо масло на 30 хвилин у морозильну камеру, щоб вона застигла.
Готове вершкове масло можна розділити на порції. У холодильнику домашнє вершкове масло зберігатиметься до 14 днів. Якщо у вас вийшов великий шматок і ви розумієте, що так швидко його не з'їсте, залиште частину масла в морозилці
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...